© AFP

Ook Luik ziet af van extreme wateroverlast: gouverneur activeert provinciaal rampenplan

Luik -

De gouverneur van de provincie Luik, Hervé Jamar, heeft vrijdagavond de provinciale fase van het crisisbeheer geactiveerd vanwege de hevige regenval. De gouverneur maakt melding van overstromingen in de gemeenten Dalhem, Luik, Soumagne, Trooz en Beyne-Heusay.

Belga

Daarnaast is ook in de gemeenten Plombières, Aubel, Olne, Herve, Thimister en Welkenraedt sprake van ondergelopen straten. Verschillende beken en rivieren zijn buiten hun oevers getreden.

De provinciale fase werd om 22.00 uur afgekondigd. De gouverneur pleegde overleg met de verschillende hulp- en interventiediensten om “de noodzakelijke acties te coördineren”, zo staat in een mededeling van de gouverneur. Alle betrokken diensten werden gemobiliseerd “voor de uitvoering van de nodige interventies om de gevolgen van deze situatie te beperken”, klinkt het.

De rivier Berwijn heeft in de provincie Luik de alarmdrempel bereikt. De verwachting is dat dit de komende uren ook zal gebeuren op de Geul in de provincies Luik en Limburg. Op de zijrivieren van de benedenloop van de Maas zijn de stromingen ook stevig toegenomen. Ook op de Vesder en haar zijrivieren neemt het waterpeil

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER