© EPA-EFE

Circuit van Spa-Francorchamps doet investeringen voor 2024-2028 uit de doeken

Algemeen directeur Amaury Bertholomé en Melchior Wathelet, voorzitter van de Raad van Bestuur, hebben vrijdag tijdens een persconferentie het komende seizoen op het Circuit van Spa-Francorchamps voorgesteld. Ook deden ze de investeringen voor de komende vijf jaar uit de doeken.

Bron: BELGA

Het seizoen 2024 begint met de BDG Motor Show (31 maart) en eindigt met de 24 Uur 2CV (19-20 oktober). De belangrijkste evenementen zijn de 6 Uur in het WEC (9-11 mei), de 8 Uur voor motoren (7-8 juni), het honderdjarig jubileum van de 24 Uur van Spa (27-30 juni), de Grote Prijs formule 1 (26-28 juli) en de 4 Uur European Le Mans Series (23-25 augustus). Drie nieuwe evenementen verschijnen op de kalender: de Spa Historic Competition-ADAC (30 augustus/1 september), de 12 Uur Porsche Creventic (6-8 september) en de Porsche Sports Cup (14-15 september).

De voorbije periode werden aan het circuit enkele infrastructuurwerken uitgevoerd. Er is een kilometer lange vangrail geplaatst en er zijn nieuwe toegangen gecreëerd. De waterafvoer is ook verbeterd met nieuwe goten.

De komende maanden en jaren zullen er nog meer werkzaamheden volgen. Een deel van het circuit zal opnieuw worden geasfalteerd voor een betere grip, de indeling van de parkeerplaatsen en campings zal worden herzien, de oude rallycrossbaan zal worden heringericht als een fanzone en enkele gebouwen zullen worden afgebroken of gerenoveerd om de paddock te vergroten. De Ferme Foguenne zal ook worden gerenoveerd om dienst te doen als ontvangstruimte.

Voor deze werken is een investering van 40 miljoen euro uitgetrokken, gespreid over vijf jaar. Het circuit zelf zal deze financiering kunnen dragen, dankzij het goede beheer en de uitstekende omzetcijfers voor 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1