De gemeente Beerse geeft het leegstaande Huize Bastijns in de Bisschopslaan in erfpacht voor een baby- en peuteropvang.© Bart Van den Langenbergh

Huize Bastijns krijgt nieuwe functie als baby- en peuteropvang

Beerse -

Huize Bastijns op de Bisschopslaan in Beerse krijgt een nieuwe bestemming. Het lokaal bestuur van Beerse wil het gebouw in erfpacht geven voor een baby- en peuteropvang.

De gemeenteraad van Beerse gaf de principiële goedkeuring voor een het verlenen van een erfpachtrecht voor Huize Bastijns in de Bisschopslaan. Het statige gebouw zonder bestemming is een van de projecten uit het gemeentelijk vastgoedplan waarvoor de gemeente een nieuwe functie zoekt.

“We zijn bereid om voor Huize Bastijns een erfpachtrecht te verlenen in functie van een herbestemming tot baby- en peuteropvang”, zegt Hans Woestenborghs (Beerseplus), schepen van Patrimonium in Beerse. “Onze gemeente kampt al langer met een gebrek aan opvangplaatsen voor baby’s en peuters. Huize Bastijns kan een antwoord bieden aan de nood naar extra opvangplaatsen.”

Het bestuur wil in het pand bij voorkeur gesubsidieerde baby- en peuteropvang huisvesten. Zo’n kinderopvang moet werken met tarieven die gerelateerd zijn aan het inkomen van de ouders. Een nieuwe eigenaar moet minimaal veertien 14 gesubsidieerde opvangplaatsen aanbieden.

De nieuwe opvang zou ten laatste op 1 januari 2026 de deuren moeten openen. Kandidaat-eigenaars moeten ten laatste op 6 mei een dossier indienen.  (bvdl )

https://www.beerse.be/herbestemming-huize-bastijns

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse