© Facebook

Antwerps gezin al drie weken op zoek naar verdwenen pup Obi: “We willen geen heksenjacht starten”

Al drie weken lang zijn Jeroen en Eefje op zoek naar hun verdwenen pup Obi. Na hopen flyers en Facebook-oproepen die massaal gedeeld worden, lijkt er nu eindelijk schot in de zaak te komen. Obi zou in handen zijn van een jonge dame uit Antwerpen. “We willen niemand beschuldigen zolang we het hele verhaal niet kennen.”

brip

© Facebook

Op 23 november liep Obi uit het huis van Jeroen en Eefje in de Maatsstraat in Antwerpen-Noord. Met behulp van flyers en sociale media, startten Jeroen en Eefje hun eigen zoektocht naar de pup. De berichten op de Facebook-pagina ‘Op zoek naar Obi’ bereikten ondertussen al bijna 6.000 mensen. Ook de lokale politie is ingeschakeld. Aan de vinder beloven ze een beloning van 500 euro.

“We kregen de voorbije weken al meerdere hints, maar uiteindelijk leidden ze nergens naar”, vertelt Jeroen. Afgelopen maandag kregen Jeroen en Eefje een verlossend bericht. “Een meisje had aan de tramhalte in de buurt van Diamant een jonge dame gezien met een hondje. Ze herkende Obi, dankzij de vele gedeelde berichten op Facebook. Ze heeft meteen foto’s genomen en naar 101 gebeld. Ze nam contact op met ons, en stuurde ons de foto’s. We waren er onmiddellijk van overtuigd dat het Obi was, we herkennen ons hondje uit de duizend. Het feit dat ze nog leeft en in Antwerpen is, is geweldig nieuws.” Bovendien ontvingen Jeroen en Eefje twee dagen later nog een foto waarop de vrouw en Obi te zien zijn, dit keer op de Plantin Moretuslei.

Heft in eigen handen

Omdat Jeroen niet weet hoe Obi in de handen is gekomen van de jonge dame, wil hij de foto’s waarop ze te zien is, niet meteen vrijgeven. “Ik wil geen heksenjacht starten. Voor hetzelfde geld heeft zij Obi gevonden en is ze, net als ons, verliefd geworden op haar. We willen niemand beschuldigen zolang we het hele verhaal niet kennen.”

Opnieuw deed Jeroen beroep op de veel bezochte Facebook-pagina. “Ik besloot een bericht te schrijven, volledig gericht aan de jonge dame. Persoonlijk sprak ik haar aan, met de vraag om Obi terug aan ons te bezorgen. Hopelijk wordt het bericht weer voldoende gedeeld, zodat het bij haar terecht komt.”

Sinds dat bericht online staat, kreeg Jeroen opnieuw enkele tips binnen, maar nog geen directe aanleiding naar de vrouw. “Voorlopig is het afwachten, maar ik heb er vertrouwen in dat we Obi terug zullen krijgen. Ook de politie werkt goed mee.”

Bang afwachten

Jeroen benadrukt dat wanneer iemand denkt Obi te herkennen, meteen naar de politie dient te bellen en ook hem te contacteren. “Als de politie op de hoogte is, kan er snel ingegrepen worden. Een directe aanpak is het beste. Uiteraard begrijpen we dat mensen soms aarzelend reageren, omdat ze natuurlijk niet altijd zeker zijn dat het wel Obi is. Maar het is altijd beter om het te toch proberen.”

Vooral voor het 10-jarig dochtertje van Jeroen en Eefje is het bang afwachten. “Obi is een echte familiehond. Onze dochter was er kapot van toen we haar kwijt waren. Ze is een deel van ons gezin, en we willen haar dus ook koste wat kost terug in onze armen nemen. Wie de vrouw die Obi heeft is, en waarom ze haar wil bijhouden, interesseert mij niet. Het enige wat telt is dat Obi terug thuiskomt.”