Peter Van Bavel.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik werk in het allermooiste kantoor van Antwerpen”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Peter Van Bavel (57).

Laurens Van Aert

“Ik werk bij de groendienst van de stad Antwerpen. Een heerlijke job, die ik uitoefen in het mooiste kantoor van de stad. Ik zit altijd in de parken, middenin een groene omgeving. Af en toe doe ik ook wat administratie. Dat zorgt voor een fijn evenwicht tussen binnen en buiten werken.”

“Mijn favoriete plekje waar ik al werkte? Dat moet het Reigersbos zijn in Berendrecht. Ondertussen sta ik vooral op Linkeroever, ook niet slecht. Het gebied rond het Galgenweel herbergt een geweldige diversiteit aan kruiden.”

“Wanneer ik niet aan het werk ben, vertoef ik graag in natuurgebieden buiten de stad. De natuur maakt mij gelukkig. Maar zij niet alleen. Ik heb immers al sinds ik jong ben een gezonde passie voor cultuur.”

“Zo volg ik momenteel een opleiding mode en textiel. In een ver verleden deed ik aan patroontekenen. Maar de modesector is stresserend en veel minder glamoureus dan hij doet uitschijnen. Nu maak ik mijn eigen kleding, en dat is prima. Een zalige hobby, meer hoeft dat niet te zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen