Honderden palletten Perrier vernietigd wegens… zware regenval: “Microbiologische afwijking in de bron”

Themabeeld© AFP

Producent Nestlé heeft flessen met water van het merk Perrier vernietigd wegens de verslechterde waterkwaliteit in een van de bronnen. Het water van die bron zal tot nader order niet meer gebruikt worden, zo meldt Nestlé zelf.

blg, scl
Bron: BELGA

Dochtermaatschappij Nestlé Waters zegt dat “meerdere honderden pal­let­ten” met gebotteld water uit voorzorg zijn vernietigd. De concrete aanleiding is een “microbiologische afwijking in de bron”. De afwijking in de bron van de Gard is een gevolg van de zware regenval in maart, toen de storm Monica het zuidoosten van Frankrijk trof.

Nestlé Waters maakt daarom tijdelijk geen gebruik meer van de bron in Vergèze. “De productie zal op het gepaste moment hervat worden onder toezicht van de autoriteiten”, zo klinkt het nog. Nestlé Waters gaat niet in op de verdere gevolgen voor de productie. “De flessen die wel op de markt zijn gebracht, kunnen veilig geconsumeerd worden”

Bestraling water

Het bedrijf, dat ook de watermerken Vittel, Contrex en Hépar produceert, wordt al sinds eind januari nauwlettend in het oog gehouden door de Franse autoriteiten. Nestlé Waters had toen toegegeven dat er niet-toegestane behandelingen werden gebruik om mineraalwater te zuiveren. Het gaat onder meer om behandelingen met ultraviolette straling en actieve koolstof, wat niet toegestaan is wanneer het predicaat “natuurlijk mineraalwater” of “bronwater” wordt gebruikt.

LEES MEER. Schandaal bij Nestlé: bedrijf geeft toe illegale filtermethoden op mineraalwater gebruikt te hebben

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen