Daar is ‘meneer Spaghetti’... en hij kan je eeuwige roem bezorgen

© ddj

Het is zover: op donderdag 23 november opent een vestiging van foodketen Mr. Spaghetti zijn deuren in de Brugse binnenstad. Geen adresje voor kleine eters, want de Amerikaanse gewoonten behoren tot de huisregels. “Wie binnen het halfuur 2,3 kilogram pasta binnenkrijgt, komt op de Wall of Fame en moet niet betalen.”

Dieter De Milde en Tim Lescrauwaet

Er breken gouden tijden aan voor de Brugse liefhebbers van een lekker bord spaghetti. De bedenkers van het succesvolle Mr. Spaghetti-concept vestigen zich binnenkort namelijk op de site van het Oud Sint-Jan. Het pand, waar tot voor kort Brasserie Lilaloe huisde, ondergaat de komende weken een make-over en wordt omgetoverd in een paradijs voor liefhebbers van de Italiaanse specialiteit.

Het wordt inmiddels al de zesde vestiging van bedenker Samuel Van Opdenbosch en zijn partner Veerle Jacobs, al is de dagelijkse uitbating in Brugge in handen van het Blankenbergse koppel Steven Thewis en Virginia Demulder. Dat het concept enorm aanslaat, bleek al toen hun zaak in Roeselare na enkele weken te klein werd. Dat kunstje hopen ze nu ook in Brugge over te doen.

27 verschillende soorten

“Brugge was altijd al een mogelijke locatie”, zegt Veerle. “Het is een gezellige en authentieke stad. Dat komt heel goed overeen met ons concept.” Maar liefst 27 verschillende spaghetti’s prijken op de kaart, waaronder zes verschillende soorten bolognese: van traditioneel tot traag gegaard in rundsbouillon met een unieke vleessmaak. “Vooral bij mannen scoort die laatste enorm”, lacht Veerle.

Voor wie het iets specialer mag zijn, is er bijvoorbeeld de ‘Coc-a-nut chick’ waar je een saus met kip, kokos, curry en kleine stukjes mango krijgt. Of de ‘Sir Canara’ waarbij sjalot, spek en zwarte peper de basisingrediënten vormen.

Oversized slabbetjes

Dat bedenker Samuel een voorliefde heeft voor Amerika, zal ook in Brugge te merken zijn. “We moedigen klanten aan om overschot in doggy bags mee naar huis te nemen”, zegt hij. “En om de saus ver weg van hun kleren te houden, kunnen ze ook een oversized slabbetje dragen met grappige quotes.”

En niet te vergeten: de XL-Challenge. “Wie erin slaagt om onze extra large-portie van 2,3 kilogram in een halfuur naar binnen te werken, wordt vereeuwigd op onze Wall of Fame en hoeft zijn spaghetti niet te betalen.” De ‘challenge’ blijkt al enorm te leven op de Brugse Facebookpagina. “Veel dames gaven al te kennen uitdaging te willen aangaan. Dat was in andere steden veel minder het geval. We roepen ze alvast op om op 23 november de daad bij het woord te voegen.”

www.facebook.com/WeLoveMisterSpaghettiBrugge

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen