Een fietstocht van 32 kilometer verbindt de vijf vertelkapellen vanaf mei.© Google Maps

Ontdek de vijf ‘vertelkapellen’ in Klein-Brabant: fietstocht verbindt eigentijdse Mariaverhalen

Bornem/Puurs-Sint-Amands -

In mei kan je vijf vertelkapellen ontdekken in Klein-Brabant. Een vertelkapel is een kapel waar je een eigentijdse interpretatie van een Mariaverhaal kan beluisteren.

Het gaat om de kapel aan de Scheldedijk in Branst, in de buurt van Zates, de kapel in de Kattestraat in Oppuurs, de kapel in Bornem op de Beukelbaan, de kapel in de Schipstraat in Kalfort en de kapel in Wintam op de kruising van de Huveneersstraat en de Muyshondtstraat.

“We verbinden de kapellen met een fietstocht van 32 kilometer”, zegt Inge Hauchecorne van de Kerk Klein-Brabant. “Bij elke vertelkapel vind je een bord met daarop een QR-code. Als je de code scant, hoor je een podcast met (telkens een ander) verhaal uit het dagelijkse leven gegrepen, maar met toch net dat ietsje meer. Het gaat om zingeving en zin zoeken, zo broodnodig in onze maatschappij vandaag. In elk verhaal is Maria subtiel aanwezig.”

“We gingen met het project in op een aanbod van Parcum, Ferm en CCV. Zij gingen hiervoor in zee met schrijfster Kolet Janssen en met de audiovisuele kunstenaars Karlien Goeman en Rogier Harkema.” (wtve)

De nodige info en een beschrijving van de fietstocht vind je op de website www.kerkkleinbrabant.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen