Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Eén van de beste Bondfilms en meer: dit ziet u vanavond op tv

Eén van de beste Bondfilms en meer: dit ziet u vanavond op tv
Beeld AP

Van een documentaire over alzheimer tot sublieme misdaad, dit mag u niet missen op tv vanavond.

Skyfall

Dankzij een ijzersterke vertolking van Javier Bardem als cyberterrorist Silva ging 'Skyfall' de annalen in als één van de beste Bondfilms uit de hele reeks. Naast de stijlvolle regie van Sam Mendes ('American Beauty') is ook het waanzinnig populaire openingsnummer van popzangeres Adele het vermelden waard.

Om 20.35 uur op VTM.

Professor T.

Het derde seizoen van deze bekroonde Vlaamse misdaadreeks rond de briljante, maar excentrieke professor criminologie Jasper Teerlinck (Koen De Bouw). Wanneer een gevaarlijke crimineel ontsnapt uit de gevangenis, doet de FGP Antwerpen andermaal een beroep op T. om de zaak op te lossen.

Om 21.25 uur op Eén.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!
Koen De Bouw in 'Professor T.'.Beeld © rr

Kalmte kan u redden

De quiz en succesformule van Tom Lenaerts is in het derde seizoen nauwelijks veranderd: nog steeds is naast het geven van juiste antwoorden de hartslag van de kandidaten van belang om punten te scoren. Hoe kalmer je blijft, hoe hoger je scoort.

"Liegen en verzwijgen vind ik geweldig fascinerend. Je moet er een goed geheugen voor hebben", zei quizmaster Lenaerts in een interview met deze krant.

Om 20.30 uur op Eén.

Tom LenaertsBeeld VRT

Het doet zo zeer

Afgelopen vrijdag was het Wereld Alzheimer Dag. In de documentaire Het doet zo zeer doet schrijfster Heleen van Royen verslag van het dementieproces van haar moeder.

Om 22 uur op Canvas.

Heleen Van Royen.Beeld Cornelie Tollens

VPRO Tegenlicht

Hoe ziet de verduurzaamde wereld er straks uit? Hoe gaan we bouwen, wat is de invloed op onze mobiliteit en zal energie misschien ooit gratis worden? Deze en nog meer vragen probeert 'VPRO Tegenlicht' vanavond te beantwoorden.

Om 21.05 uur op NPO2.

Archiefbeeld.Beeld Bart Leye

De Morgen duikt voor u in het tv-seizoen in het dossier DM ZaptWelke programma's zijn echt de moeite waard en welke kunt u links laten liggen?