schepen Ilke Pompen, Nancy Van Cleemput (medewerker kringwinkel De Cirkel) en Gaëlle Mistiaen (coach kringwinkel De Cirkel Wuustwezel)© lokaal bestuur

Inzameling van kinderboeken voor de kringwinkel een succes

Wuustwezel -

Het Huis van het Kind Wuustwezel zamelde de voorbije weken kinderboeken in voor kringwinkel De Cirkel en riep iedereen op om hetzelfde te doen. Het werd een succes.

Het initiatief geeft een tweede leven aan kinderboeken die nog in goede staat zijn, maar niet meer gelezen worden. Schepen van Gezinsbeleid Ilke Pompen (CD&V) benadrukt het belang van deze inzameling. “We willen hiermee in de eerste plaats de lokale sociale economie ondersteunen”, weet de schepen. “De medewerkers hier krijgen in de kringwinkels een kans op de arbeidsmarkt. De kringwinkel is er echt voor iedereen is en we verlagen de drempel die er misschien is voor sommigen. Iedereen kan hier terecht om spullen af te geven of te komen kopen aan toegankelijke prijzen.” 

Schepen Ilke Pompen overhandigde namens het Huis van het Kind vier volle dozen met kinderboeken, die in de kringwinkel weer verkocht zullen worden aan een lage prijs. Vanaf 11 mei loopt er namelijk een speciale boekenactie in De Cirkel, waarbij alle boeken verkocht worden aan 1 euro per stuk. Je vindt kringwinkel De Cirkel aan de Kalmthoutse Steenweg 193 in Wuustwezel. Ook na deze actieperiode kan je er terecht om boeken of andere spullen te doneren. (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners