vrijdag 19 april 2019 - Heusden-Zolder
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

In De Luchtfabriek worden dit weekend 8.000 bezoekers verwacht. ZB

Orchideeën in Luchtfabriek

Heusden-Zolder

Voor de vijfde keer organiseert de Limburgse afdeling van Orchideeën Vereniging Vlaanderen dit weekend de internationale Orchideeënshow. Voor het eerst gebeurt dat in de Luchtfabriek in Heusden-Zolder. Ze mikken op meer dan 8.000 bezoekers.

Orchideeën in Luchtfabriek Heusden-Zolder (zb). Het Belang van Limburg

Tijdens het paasweekend wordt De Luchtfabriek in Heusden-Zolder het walhalla voor orchideeënliefhebbers. Orchilim, de Limburgse tak van Orchideeënvereniging Vlaanderen, zet drie dagen lang de meest exclusieve orchideeën in de kijker. In de compressorenzaal van De Luchtfabriek in de voormalige mijngebouwen in Heusden-Zolder zullen duizenden tropische juweeltjes uit heel de wereld te zien zijn. Bijna 40 nationale en internationale exposanten zullen in de grote zaal hun mooiste orchideeën tentoonstellen. De meest zeldzame en dure soorten worden in speciale vitrines ondergebracht. Voorheen vond de expo elke drie jaar plaats in Alden Biesen in Bilzen.

“We wilden iets totaal anders”, zegt voorzitter Paul Noben. “De compressorenzaal is een prachtige locatie om mensen samen te brengen. De uitdaging was om een geleidelijke overgang te creëren van de harde mechanica van de mijnmachines naar de zachte natuur. Dat is ons gelukt door metalen torens te plaatsen die bekleed worden met orchideeën. Naast de exposanten, ontvangen wij ook 13 handelaars uit België, Duitsland, Brazilië, Ecuador, Peru en Nederland.”

Burgemeester Mario Borremans is trots dat de vereniging naar Heusden-Zolder komt. “We verwachten tijdens het paasweekend meer dan 8.000 bezoekers. Zij krijgen er een stukje mijnverleden als extraatje bij.”

Van 20-22 april 2019, van 10-18 uur, Toegang: 8 euro, kinderen tot 14 jaar gratis. ZLDR Luchtfabriek, Schachtplein 1, Heusden-Zolder www.orchilim.be

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws