NBA. Indiana Pacers vegen Milwaukee Bucks van de mat en ontmoeten New York Knicks in volgende ronde

Andrew Nembhard van de Indiana Pacers.© USA TODAY Sports via Reuters Con

Dankzij een zeer duidelijke overwinning hebben de basketballers van Indiana Pacers de tweede ronde van de play-offs bereikt. Door een 120-98-zege op Milwaukee Bucks werd de best-of-seven-serie gewonnen met 4-2.

In de reguliere competitie was het team uit Milwaukee nog boven dat uit Indiana geëindigd, maar zoals wel vaker waren de rollen in de play-offs omgedraaid en zeker in het zesde duel uit de reeks. Na het eerste kwart bedroeg de voorsprong voor Indiana Pacers negen punten en die liep in de resterende drie kwarten alleen maar verder op.

Een hele duidelijke uitblinker was er niet bij Indiana. Obi Toppin was goed voor 21 punten, T.J. McConnell voor 20, Pascal Siakam voor 19 en ook Tyrese Haliburton, Aaron Nesmith en Andrew Nembhard haalden de dubbele cijfers. Bij Bucks was Damian Lillard goed voor een totaalscore van 28, maar dat was dus verre van genoeg.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

New York Knicks

In de andere eerste play-offontmoeting werd de favorietenrol op basis van de reguliere competitie wel waargemaakt. New York Knicks is na zes duels klaar (4-2) met Philadelphia 76ers na een 118-115-zege. Met 41 punten was de in bloedvorm verkerende Jalen Brunson de grote man. Sterspeler Joel Embiid van Philadelphia was goed voor 39 punten.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De twee ploegen waren nog in evenwicht met 25 seconden op de klok, voordat Brunson en Donte DiVincenzo de wedstrijd beslisten. “We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden, ook al hadden we op een gegeven moment een voorsprong”, zei Brunson bij televisiezender TNT. “We wisten dat zij zouden blijven vechten. Het maakt niet echt uit hoe je start, maar hoe je eindigt.” Indiana Pacers en New York Knicks zijn nu elkaar tegenstander in de volgende ronde.

Joel Embiid en Philadelphia 76ers zijn uitgeschakeld.© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen