Jimmy Frey (85) op de sukkel met gezondheid: “Ik kan bijna niet meer stappen”

Zanger Jimmy Frey, 85 intussen, is stevig op de sukkel met zijn gezondheid. Er is een gescheurde pees in zijn linkerbeen vastgesteld. Een operatie is niet meer mogelijk gezien zijn leeftijd. “Ik kan bijna niet meer stappen”, klaagt hij in Dag Allemaal.

wvb

Eind april mocht hij 85 kaarsjes uitblazen maar charmezanger Jimmy Frey, bekend van Saragossa en Rozen voor Sandra, verkeert de jongste tijd niet bepaald in een feeststemming. Zijn gezondheid gaat zienderogen achteruit. Zo vertelt hij in het weekblad Dag Allemaal dat hij met een gescheurde pees in zijn been rondloopt. “Dat is niet om te lachen. De dokters gaan me daar inspuitingen voor geven.”

Een chirurgische ingreep is niet meer mogelijk. “Mijn hart is op, zeggen de dokters. Ik heb al enkele jaren een pacemaker en ik voel me daar heel goed mee, maar een operatie zou te riskant zijn”, legt Frey uit. “Dat is een tegenvaller, want ik kan bijna niet meer stappen. Mijn rug is ook ingezakt. Ik heb voortdurend veel pijn”, zegt hij.

“Leven met pijn”

Het medisch bulletin van de zanger is dan ook niet mals op zijn gezegende leeftijd. “Ik ben geopereerd aan mijn twee knieën. In totaal heb ik de laatste vijftien jaar al twaalf zware ingrepen gehad, waarvan zes sinds die val met mijn fiets van tien jaar geleden.”

Van pijnmedicatie is er ondanks de malaise geen sprake. “Ik word er draaierig van. Ach, ik heb leren leven met de pijn.”

LEES OOK. Jimmy Frey: “Ik maakte meisje zwanger, maar ze heeft me dat nooit verteld”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER