SHOPPINGTIPS. Lekkere boeketten, feest voor Scruples en 20 jaar Clinic

Lifestyle met een hart voor Antwerpen.

Ellen Bogaert

Lekkere boeketten

Een lekker boeket van Boards and Blooms kost tussen 25 en 40 euro.© RR

Het oog wil ook wat, vinden ze bij het Antwerpse Boards and Blooms. Jana Geerts (23) startte haar onderneming zo’n drie jaar geleden, samen met haar mama An Huys. Hun doel: groenten, kaas, fruit, chocolade,… op een kleurrijke en originele manier presenteren. Na de borden kwamen de boeketten, ideaal om bijvoorbeeld cadeau te geven bij een ziekenbezoek. “In Rusland zijn die boeketten een gekend concept, maar in België waren we het nog nooit tegengekomen”, aldus Jana. Nog nieuw zijn de charcutiny’s: zakjes of bakjes vol lekkers. Boards and Blooms levert in heel Vlaanderen. Voor de borden betaal je 6 tot 9 euro per persoon. Boeketten kosten gemiddeld 35 euro.

www.boardsandblooms.be

45 kaarsjes voor Scruples

Scruples is gespecialiseerd in betere tweedehands merkkleding voor hem en haar.© RR

De Antwerpse tweedehandszaak Scruples mag deze maand maar liefst 45 kaarsjes uitblazen. Het verhaal startte in 1979 toen Mieke Van Gastel samen met haar man René De Bruyn ter hoogte van de Mechelsesteenweg 109 haar eigen kleding en meubeltjes te koop zette. Het gamma breidde al snel uit met trouwjurken en bontmantels. 36 jaar later nemen boezemvriendinnen en leerkrachten Kris Waszmann en Pascale Leroy de winkel over en verhuizen ze de zaak naar nummer 90. Vandaag is Scruples gespecialiseerd in betere, duurzame tweedehandsmerkkleding. Intussen is de tweede verhuis een feit, maar bleef de winkel wel trouw aan ‘zijn’ Mechelsesteenweg. Op 4 en 5 mei vier je in het nieuwe pand feest met cadeautjes, stylingadvies en bubbels.

Scruples, Mechelsesteenweg 101 - 103, 2000 Antwerpen, www.scruplesantwerpen.be

Nieuw interieur voor Clinic

Beton zorgt voor een brutalistische sfeer in het vernieuwde Clinic.© Jurgen Lijcops

Twintig jaar geleden was Clinic een van de eerste conceptstores in Europa. De mix van kleding, boeken, cd’s en zelfs een restaurant maakten het toen uniek. Na een renovatie is de winkel op 27 april heropend. Je vindt er kleding en accessoires in een volledig vernieuwd interieur. De bekende Antwerpse designer Will Erens zorgde voor een transformatie van het interieur en voegde gerecycleerd hout, beton en opvallende kleuren toe. Jeroen Smeekens van Clinic: “Toen we ons hier vestigden was Antwerpen Zuid nog geen trendy buurt, maar we zagen hier wel veel potentieel. Intussen is alles veranderd. De winkel en Antwerpen Zuid zijn samen geëvolueerd en getransformeerd.”

Clinic Antwerp, De Burburestraat 5, 2000 Antwerpen, www.clinicstores.be