File aan de Antwerpse ring. De files de Antwerpse bedrijven jaarlijks zo'n 150 miljoen euro. (Archieffoto.)
Volledig scherm
File aan de Antwerpse ring. De files de Antwerpse bedrijven jaarlijks zo'n 150 miljoen euro. (Archieffoto.) © De Freine

Fileleed kostte Antwerpse bedrijven vorig jaar 150 miljoen euro

De economische schade door het fileleed in en rond Antwerpen bedroeg vorig jaar 150 miljoen euro, terwijl het voor Brussel om 105 miljoen euro ging. Dat blijkt uit berekeningen van minister van Economie Kris Peeters (CD&V), zo staat vandaag in De Tijd en L'Echo. Hij kreeg daarvoor input van verschillende werkgeversorganisaties.

  1. Brengt boze buurman paardenevents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden met elektronische muziek hier afgeblazen”
    PREMIUM

    Brengt boze buurman paardene­vents in Waregem in gedrang? "Als het aan ons ligt, worden alle wedstrij­den met elektroni­sche muziek hier afgeblazen”

    Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op de terreinen in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Dit weekend staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning eigenlijk nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd, tekent dezelfde buurman beroep aan...”, klinkt het bij Sport Vlaanderen.
    Waregem
  2. Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfactuur: hoe los je dat op?
    PREMIUM

    Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfac­tuur: hoe los je dat op?

    “Sinds november ontvang ik geen maandelijkse factuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de slotrekening”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En hoe vermijd je een torenhoge afrekening op het einde van het jaar? HLN-consumentenexperte Safia Yachou zoekt het uit.