Nederlaag op slotspeeldag kost Belgische U19 EK-deelname

© Twitter Belgian Football

De Belgische nationale ploeg bij de min 19-jarigen heeft zich dinsdag niet kunnen kwalificeren voor de eindronde van het EK in Armenië (14-27 juli). De jongens van bondscoach Jacky Mathijssen verloren op de slotspeeldag van de eliteronde in het Italiaanse Abano Terme met 5-2 van Oekraïne. Italië, dat met 2-0 won van Servië, plaatst zich wel voor het EK. Enkel de winnaars van elk van de zeven kwalificatiegroepen kwalificeren zich.

De Belgische U19, zonder goudhaantje Yari Verschaeren (Anderlecht), kwamen in Abano Terme na tien minuten op voorsprong dankzij een treffer van Utrecht-middenvelder Othman Boussaid. Oekraïne gaf zich echter niet gewonnen en nam dankzij goals van Kholod (19.) en Snurnitsyn (54.) de leiding. Boussaid kon twintig minuten voor tijd de stand opnieuw gelijk trekken, maar late doelpunten van Mudryk (88. en 90.+5 pen.) en Tsitaishvili (90.+2) gaven de jonge Belgen de doodsteek. Leyssens pakte vier minuten in blessuretijd ook nog rood.

Vorige week speelden onze jonge landgenoten op de eerste speeldag gelijk tegen Italie (2-2), om nadien te winnen van Servië (2-0). De Belgen (4 ptn) eindigden zo als derde in kwalificatiegroep 7, na Italië (7) en Oekraïne (4). Servië besluit de groep met één punt.

De laatste EK-kwalificatie van de min 19-jarigen dateert van 2011. Een elftal met onder meer Thorgan Hazard en Koen Casteels ging er destijds in de groepsfase uit. Ook in 2002, 2004 en 2006 gingen de Belgische U19 naar het EK. Nooit kwamen ze verder dan de poulefase.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen