© RTV

Dansstudio d’Academie begint aan nieuw hoofdstuk in Onze-Lieve-Vrouw kerk in Nijlen: “We gaan er ons eigen ding van maken”

Nijlen -

Na lang wachten en voorbereiden heeft Dansstudio d’Academie onder leiding van Kenny Verelst haar nieuwe thuis gevonden op een bijzondere locatie: de Onze-Lieve-Vrouw Kerk in Nijlen.

Hélène Baccaert

De kerk heeft geruime tijd leeggestaan en het Bisdom heeft besloten om de kerk te ontwijden. “We hebben het voorrecht om onze dansstudio nieuw leven in te blazen in deze voormalige kerk”, vertelt oprichter Kenny Verelst enthousiast. “In het komende seizoen zullen we de eerste stappen zetten om de kerk ‘d’Academie-proof’ te maken, maar daarna streven we naar een grondige renovatie van het gebouw.”

Kenny behaalde zijn bachelor in Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na zijn studies schitterde hij in verschillende musicals. In 2023 was hij te zien in Vergeet Barbara en Mamma Mia. Kenny is niet alleen artistiek leider van de dansstudio, maar ook de drijvende kracht achter het schrijven van musicals, het beantwoorden van vragen en het verzorgen van lessen zoals Jazz Jong, Fit&Fun en Musical.

De kerk is gelegen aan de Klokkenlaan in Nijlen en wordt de nieuwe thuis van meer dan 200 dansers.© Hélène Baccaert

Dansstudio d’Academie is een dansschool waar elk jaar gewerkt wordt aan een show onder het toeziend oog van professionele vakmensen. “Naast die shows worden er ook tal van activiteiten en workshops georganiseerd waar iedereen mag aan deelnemen”, legt Kenny uit. “Eind mei staan we bijvoorbeeld op het podium met onze musical Peter Pan in de Gildenzaal in Nijlen.”

Theater

“Ik weet niet of het klopt, maar ik heb horen zeggen dat de kerk eigenlijk nooit op deze plek had moeten staan”, merkt Kenny op. “Er was oorspronkelijk een theater gepland, maar uiteindelijk is de kerk er gebouwd. Dus het is best grappig dat onze dansschool hier haar intrek neemt”, vertelt Kenny.

De dansstudio maakte de laatste jaren een enorme groei door. “Acht jaar geleden begonnen we in de turnzaal van de Kerkeblokken in Nijlen met slechts dertig dansers. Daarna verhuisden we naar het Molenbos, waar we vijf jaar hebben gezeten”, vertelt Kenny.

“Ik heb horen zeggen dat er op deze plaats oorspronkelijk een theater was gepland, maar uiteindelijk is de kerk er gebouwd. Dus het is best grappig dat onze dansschool hier haar intrek neemt”

Kenny Verelst

Dansstudio d’Academie

“Ondanks uitdagingen zoals de pandemie, zijn we blijven groeien. Zelfs tijdens de lockdowns hebben we onze danslessen voortgezet via ons YouTube-kanaal en buitenlessen in het Beekpark. Nu kunnen we zelfs weer onze shows opvoeren. De kaarten voor onze aankomende show Peter Pan waren binnen 24 uur uitverkocht”, zegt hij enthousiast.

Verdubbelen

De eerste stap voor de school is om comfortabele dansruimtes te creëren voor alle dansers. In vergelijking met de huidige locatie in het Molenbos, zal de nieuwe ruimte in de kerk de dansoppervlakte verdubbelen. Bovendien zal er een kleine wachtruimte worden ingericht voor ouders, zodat zij gezellig kunnen wachten terwijl hun dansers les hebben. “We zijn heel blij dat we ons negende seizoen kunnen starten op de nieuwe locatie. Volgende jaar beginnen we aan ons tiende seizoen, dan maken we er echt een feest van!”

Oprichter van dansstudio d’Academie Kenny Verelst voor de nieuwe uitvalsbasis.© Hélène Baccaert

Iedereen kijkt nu vol verwachting uit naar verhuis. “De dansschool was mijn grote droom en is mijn kindje. Natuurlijk is het ook heel spannend. Maar ik heb het gevoel dat ik deze kans krijg en volledig moet springen. Het voelt heel juist aan. Het is echt de bedoeling dat we er ons ding van gaan maken. Ik heb ideeën genoeg en een fantastisch team rond mij. Ik heb er ontzettend veel zin in om samen met mijn team en alle dansers aan dit nieuwe hoofdstuk van onze dansstudio te beginnen”, sluit Kenny af.

Het team van dansstudio d’Academie.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners