Cruiseschip 'Ovation of the Seas', waarop momenteel een ziekteplaag is uitgebroken
Volledig scherm
Cruiseschip 'Ovation of the Seas', waarop momenteel een ziekteplaag is uitgebroken © Royal Caribbean

Luxevakantie wordt nachtmerrie: ziekte-uitbraak op cruiseschip maakt honderden slachtoffers

Wat een fantastische cruise moest worden is voor honderden toeristen uitgedraaid op een ware nachtmerrie. Twee weken geleden zette het cruiseschip Ovation of the Seas vanuit Singapore koers naar Sydney, maar intussen zijn liefst 200 gasten ziek. Het personeel doet er alles aan om de uitbraak in te dijken.

9 reacties

  • Filip Vanlaeken

    6 jaar geleden
    Mooi bootje : we zagen hem liggen in Sydney en gisteren ook door Milford Sound varen. Met een klimmuur en valschermspring-simulator... lol.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Geef me maar de ruimte, de bossen, de natuur. Ze zitten daar bijeen gepakt als sardines in een doosje. Niettegenstaande de glamour zijn het echte sukkelaars.
  • dirk claeys

    6 jaar geleden
    Word de nieuwe rage voor epidemieën en ziekte's! Dag en nacht worden trappen liften en leuningen ontsmet! Maar als er een tussenzit met een rare ziekte dan krijgt iedereen het! Toekomst zal worden ! Bloedonderzoek en medische controle bij inchecken!
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Met de aanblik van een dergelijk blik is de definitie van cruise lichtjes bijgesteld.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Griep? Iedereen word ziek op z'n tijd, paniek om niets.
  1. Hoofd Russische veiligheidsdienst FSB zegt dat VS, VK en Oekraïne achter aanslag in Moskou zitten
    Update
    43

    Hoofd Russische veilig­heids­dienst FSB zegt dat VS, VK en Oekraïne achter aanslag in Moskou zitten

    Het hoofd van de Russische veiligheidsdienst FSB heeft gezegd dat de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Oekraïne achter de aanslag op de concertzaal bij Moskou zitten. Dat is opmerkelijk, aangezien president Vladimir Poetin maandag erkende dat de aanslag het werk was van “radicale islamisten”. Poetin voegde er wel aan toe dat de daders naar Oekraïne vluchtten. “Natuurlijk is het Oekraïne”, zegt de FSB-topman dinsdag resoluut. De president van Wit-Rusland beweert ondertussen dat de terroristen na de aanslag tevergees naar zijn land probeerden te vluchten.
  2. "Geen feesten op het dek, bar gesloten": cruiseschip verduisterd tegen piraten

    "Geen feesten op het dek, bar gesloten": cruise­schip verduis­terd tegen piraten

    Toen 1.900 passagiers de haven van Sydney uitvoeren voor een wereldcruise, hadden ze niet verwacht dat er tien van de 104 dagen op zee geen feestjes zouden gehouden worden op het dek, geen filmvoorstellingen onder de sterren en dat de bars gesloten zouden zijn. Na zonsondergang moesten alle gordijnen dicht. De lichtjes die normaal de Sea Princess op de oceaan kenmerken, gingen uit. De reizigers vroegen zich af waarom. De geruchten deden de ronde: een norovirus onder de piraten, een terreurdreiging, een invasie van vampieren? De kapitein Gennaro Arma doorbrak de stilte: "We moeten voorbereid zijn op een aanval door piraten".