© Royal Antwerp FC

Antwerp verliest met tien man van Union

Na het oefenduel tegen NAC Breda (0-2-verlies) van afgelopen donderdag, werkte Antwerp zaterdagnamiddag een tweede wedstrijd af ter voorbereiding op Play-off 1. Op eigen veld ging de Great Old met 1-3 onderuit tegen 1B-club Union SG.

Diederik Geypen

Al na 7 minuten kwam Antwerp 0-1 achter via Niakaté. Met zestien seizoensgoals is de Franse Malinees topschutter bij de Brusselaars. De thuisploeg reageerde met enkele wenkende kansen, maar de snelle gelijkmaker bleef uit.

Rood voor Owusu

Op de Bosuil werd er vier keer 30 minuten gevoetbald. In het tweede kwart gebeurde er weinig. Het derde deel daarentegen zorgde wel voor opwinding. De oefengalop werd bitsiger en Owusu kreeg een rode kaart onder de neus geduwd.

Met tien tegen elf kende rood-wit nog een moeilijk laatste kwart. Besuschkow profiteerde tot twee keer toe van de manmeersituatie. Op het einde van de wedstrijd kopte Van Damme nog enig mooi de 1-3-eerredder tegen de touwen.

Zondag genieten de spelers van een vrije dag. Maandag begint de voorbereiding op de PO1-opener van aanstaande vrijdag in en tegen Standard.

Opstellingen Antwerp:

1ste kwart: De Winter, Yatabaré, Arslanagic, Van Damme, Juklerod, Haroun, Simao, Hairemans, Lamkel Ze, Baby en Owusu

2e kwart: De Winter, Yatabaré, Arslanagic, Borges, Juklerod, Haroun, Simao, Hairemans, Lamkel Zé, Baby en Owusu.

3e kwart: De Winter, Nazaryna, Batubinsika, Van Damme, Seck, Govea, Hairemans, Refaelov, Lamkel Ze, Rodrigues en Owusu.

4e kwart: De Winter, Nazaryna, Batubinsika, Van Damme, Seck, Govea, Hairemans, Refaelov, Adilson, Rodrigues en Owusu.