© BFM

Gala valt in het water door problemen aan dak van ijsbaan Ruggeveld: “Hier keken onze leden een heel jaar naar uit”

Door problemen aan het dak van ijsbaan Ruggeveld in Deurne werd het jaarlijkse gala van de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld zaterdag in allerijl afgelast. De aanwezige deelnemers en bezoekers werden geëvacueerd. “Dit is echt bijzonder spijtig”, vertelt voorzitter Erik Boens. “Al onze leden kijken hier een heel jaar reikhalzend naar uit.”

jtp

De leden van de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld waren zaterdagmiddag druk in de weer in de aanloop naar het jaarlijkse gala, ditmaal in het thema - met een knipoog - ‘Alice in Winterland’. “We geven elk jaar het beste van onszelf. Met alle leden maakten we ons op voor een grootse show met decors, kostuums, aangepaste muziek… maar toen merkten we op dat één van de dakspanten helemaal niet meer stabiel stond”, aldus voorzitter Erik Boens.

“We verwittigden de uitbaters van de ijsbaan, die op hun beurt de politie en brandweer liet komen”, vertelt Boens. Ook de stadsingenieur kwam ook ter plaatse. Er werd al snel beslist dat door de stabiliteitsproblemen aan het dak het een te groot risico was om de show te laten doorgaan.

Lees verder onder de foto

© BFM

“Hopelijk snel duidelijkheid”

De deuren van de ijsbaan gingen open om 17.30 uur, maar de aanwezige bezoekers moesten er buiten wachten. Op dat moment waren dat er zo’n 150, terwijl we in totaal zo’n 400 personen verwachtten die allemaal een ticket gekocht hadden”, zucht Boens. “Maar of er nu één, 150 of 400 bezoekers waren, de veiligheid is natuurlijk het belangrijkst. Het was een ware anticlimax, we hebben iedereen naar huis moeten sturen.”

Zo zag de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld haar jaarlijkse hoogmis in het water vallen. “Voor al onze leden is dit echt een klap, ze keken daar echt reikhalzend naar uit. We hebben zo’n 25 competitieve schaatsers en 100 recreatieve leden. Iedereen werkt een heel seizoen lang toe naar dit gala, met heel veel trainingen die eraan voorafgaan. Met de ouders of grootouders in de tribune wilde iedereen zich tonen, het is echt spijtig dat dit nu niet meer lukt.”

De club wacht nu het officiële rapport van de stad af om een beslissing te nemen over hun gala. “Hopelijk krijgen we daar snel duidelijkheid rond. Liefst laten we het natuurlijk hier gewoon doorgaan in de nabije toekomst. Maar als dat niet lukt, zullen we moeten uitkijken naar een oplossing. We kregen al van een andere ijsbaan het positieve bericht dat ze ons willen steunen.”

LEES OOK: IJsbaan Ruggeveld ontruimd bij aanvang schaatsgala wegens problemen met het dak

© BFM

© BFM