© Isosport

Fan wordt onwel tijdens Anderlecht-Cercle en overlijdt: “Op een avond als deze is voetbal irrelevant”

Anderlecht won woensdagavond met duidelijke 3-0 cijfers tegen Cercle Brugge. Paars-wit blijft zo aan de leiding in de Champions’ Play-offs, met twee punten meer dan Club Brugge. Toch verscheen er een aangeslagen Brian Riemer voor de camera’s: tijdens de wedstrijd was immers een fan in het stadion onwel geworden en die zou even later in het ziekenhuis overlijden.

Bram Van Vaerenbergh, Vincent Van Genechten

Het was trainer Brian Riemer zelf die dat meedeelde tijdens zijn tv-interview met Eleven Sports. “Ik wil beginnen met te zeggen dat er triest nieuws te melden is”, aldus de zichtbaar aangeslagen Deen. “Een fan van ons is vanavond overleden, nadat hij onwel werd in de eerste helft. De gedachten van iedereen van de club is bij zijn familie. Op een avond als deze is voetbal irrelevant. Onze gedachten gaan echt uit naar hen.”

De fan werd onwel in de eerste helft en werd gedurende lange tijd gereanimeerd in de hoofdtribune. Tijdens de rust mochten de fans die tribune niet uit, zodat de hulpdiensten - brandweer en ziekenwagen - de fan veilig konden evacueren uit de bovenste ring van het stadion vanop de aanpalende parking. De supporter werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar.

Ook Miron Muslic sprak op de persconferentie zijn medeleven uit in naam van de Cercle-familie.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer