“Het was nooit de bedoeling om een karikatuur te worden”: doelman Colin Coosemans met tranen in de ogen na invalbeurt bij Anderlecht

Op een filmpje dat Anderlecht op sociale media deelde, gaf Coosemans in tranen een speech voor de kleedkamer.© X

Leider Anderlecht legde woensdagavond een vertimmerd Cercle Brugge makkelijk over de knie: 3-0. De meest opvallende figuur bij paars-wit was ongetwijfeld Colin Coosemans (31). De doelman mocht invallen na de blessure van Kasper Schmeichel en maakte na meer dan duizend (!) dagen zijn Anderlecht-debuut. “Het zijn soms moeilijke momenten geweest”, vertelde hij achteraf in tranen.

Wout Libin, Vincent Van Genechten

Het was al van 5 november 2020 geleden dat Colin Coosemans voor het laatst tussen de palen stond op het hoogste niveau. Toen werd hij door AA Gent in extremis op de Europese lijst gezet omdat enerzijds Roef geblesseerd was en anderzijds Bolat niet ingeschreven was. Woensdagavond maakte hij na iets meer dan duizend (!) dagen zijn debuut voor de hoofdmacht van Anderlecht. Het mag niet verwonderen dat zijn emoties de vrije loop gingen na de overwinning tegen Cercle Brugge. “Ik ben heel blij met mijn invalbeurt”, reageerde Coosemans aanvankelijk nuchter in het flashinterview meteen na de wedstrijd.

“Niet dat er veel door mijn hoofd ging, of zo. Ik had alleen wat meer zenuwen verwacht, maar die waren er niet echt. Het is wel ongelooflijk, want het was best lang geleden dat ik nog gespeeld had. Het is ook de eerste keer voor Anderlecht, een debuut dat ik me al een paar keer had ingebeeld. Ik denk dat de emoties straks wel zullen komen... Het zijn soms moeilijke momenten geweest…”

En ook in de mixed zone stonden die tranen nog in zijn ogen. “Het is heel mooi om mijn debuut te maken”, vertelde Coosemens. “Het was mijn eerste wedstrijd voor Anderlecht en ik ben hier toch al een hele tijd. Dit zijn tranen van geluk. Het doet deugd om te tonen dat ik niet gewoon een sfeermaker ben die goed is voor de groep. Het was nooit het plan om een karikatuur te worden.”

Coosemans krijgt de laatste weken de voorkeur op Kikkenborg, de Deense keeper was deze winter nochtans gehaald als tweede keeper. Riemer verklaart: “Kikkenborg komt van een kleine ploeg in de Deense competitie. Hij moet zich nog aanpassen. Momenteel is Coosemans gewoon onze tweede beste keeper. Deze zomer begint de strijd tussen hun twee opnieuw.”

“Nooit opgegeven”

Dat Coosemans de strijd nu voorlopig toch al won, heeft hij toch vooral aan zichzelf te danken. Ondanks zijn statuut als derde doelman bleef de ex-keeper van onder andere Club Brugge en Mechelen keihard werken. “ Vandaag is het resultaat van de laatste jaren. Ik ben altijd blijven werken en heb nooit opgegeven”, aldus Coosemans.

De laatste keeper die het seizoen begon als derde doelman en uiteindelijk in de goal belandde, was Frank Boeckx. En toen werd Anderlecht kampioen. “Ja, dat is ook een mooi verhaal. Maar daar denken we nu niet aan”, zegt Coosemans. “We zijn momenteel niet bezig met de stand. Een van de rode draden van de trainer is: de volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste, die volgen we. Het is nog te lang om aan die stand te denken. Er kan nog heel veel gebeuren. Het zal pas in de voorlaatste of laatste wedstrijd beslist worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mats Rits: “Of we nu al gaan dromen van een trofee? Nee”

“Het was een heel volwassen wedstrijd van ons”, klonk het achteraf bij Mats Rits. “Als je tegen Cercle speelt, weet je dat de eerste 20 tot 30 minuten volle bak zijn. Zij kletsen erop en proberen heel direct en agressief te spelen. We waren echter klaar om de duels aan te gaan en de tweede ballen te veroveren. Vervolgens hebben we de ruimte achter hun verdediging proberen vinden, waarmee we ze afgestraft hebben. Daarna hebben we een gecontroleerde tweede helft gespeeld. Of we nu al gaan dromen van een trofee? Nee. We zitten in de helft van de play-offs. Oké, we staan aan de leiding, maar we hebben de voorbije vijf speeldagen gezien wat er allemaal kan gebeuren in de play-offs. Dat is het mooie van voetbal. We kijken nu vooral naar komend weekend en gaan dan opnieuw proberen punten te pakken.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen