De Gendt, Marczynski, De Buyst en Vanendert ontvingen Tim met open armen.
Volledig scherm
De Gendt, Marczynski, De Buyst en Vanendert ontvingen Tim met open armen. © Lotto-Soudal

15-jarige renner die kanker overwon bij Lotto-Soudal op bezoek in de Tour: "Fantastisch dat ik dit mag doen"

Tour de FranceTim Lamon beleeft vandaag misschien wel de mooiste dag in zijn nog jonge leven. Na het overwinnen van lymfeklierkanker werd de 15-jarige jongeman via Make-A-Wish in de Tour de France uitgenodigd bij Lotto-Soudal. Tim, die zelf ook koerst, kijkt nu al halsreikend vooruit: "Ik kan weer beginnen trainen."

1 reactie

  • Louis Meeus

    6 jaar geleden
    Prachtig!
  1. KIJK. Een geintje van Campenaerts, Pogacar animeert en Meeus klopt Philipsen met centimeters: de momenten van de slotrit
    5

    KIJK. Een geintje van Campe­naerts, Pogacar animeert en Meeus klopt Philipsen met centime­ters: de momenten van de slotrit

    De vlag wapperde nog maar net in de slotrit van de Tour of Victor Campenaerts deed zijn titel van meest strijdlustige renner alle eer aan met een snedige aanval. Een kilometer later plaatste hij een vette knipoog naar de camera’s. Het intermezzo was een grapje. Nadien was het tijd voor de traditionele festiviteiten. Met champagne voor Jonas Vingegaard - het rugnummer zes van Wout van Aert was ook van de partij.
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.