Alle Eurostar-treinen moeten in 2030 op duurzame energie rijden

Nieuws
Eurostar wil alle treinen in 2030 volledig laten rijden op hernieuwbare energie. In Nederland is dit al sinds 2017 het geval. Over zes jaar moeten alle hogesnelheidstreinen die Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbinden, op duurzame energie rijden.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 11:27
Afbeelding
beeld anp

Eurostar is het eerste spoorwegbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de zogenoemde RE1001-alliantie van bedrijven die zich ertoe zetten om 100 procent van hun energie uit hernieuwbare bronnen te verkrijgen. In Nederland rijden Eurostar-treinen sinds 2017 volledig op windenergie. In het Verenigd Koninkrijk is dit cijfer sinds 2023 opgelopen tot 40 procent.

In februari maakte Eurostar bekend dat het de installatie van nieuwe zonne-energieprojecten voor het aandrijven van treinen onderzoekt. Ook wil het concern verspilling tegengaan. Elk gerecht aan boord is bijvoorbeeld samengesteld met het oog op duurzame inkoop en milieuvriendelijke opties.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Microsoft ziet toename rivaliteit met Apple door nieuwe AI-pc's

Topman Satya Nadella van techconcern Microsoft verwacht dat de nieuwste generatie Windows-pc's de concurrentiestrijd met Apple kan doen toenemen.

Afbeelding

VodafoneZiggo vindt nieuwe topman

Telecomconcern VodafoneZiggo heeft een nieuwe topman gevonden in Stephen van Rooyen. Hij was de baas van Sky in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en commercieel directeur van de Sky Group.

Afbeelding

Laadpalenmaker Alfen onderuit op lager Damrak na cijfers

Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht.

Afbeelding

Nederlandse beleggers maakten dit jaar al 11,3 miljard euro winst

Nederlandse huishoudens hebben in de eerste drie maanden van 2024 met hun gezamenlijke beleggingen 11,3 miljard euro winst gemaakt. De totale waarde steeg daardoor tot ruim 180 miljard, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Tien gewonden door blikseminslag in Dresden

In de Duitse stad Dresden zijn tien personen gewond geraakt door de bliksem. Vier slachtoffers hebben volgens de brandweer levensgevaarlijke verwondingen opgelopen.

Afbeelding

Mediabedrijf Trump lijdt meer dan 300 miljoen dollar verlies

Het mediabedrijf van Donald Trump, de Trump Media and Technology Group (TMTG), heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van meer dan 300 miljoen dollar geleden. De onderneming, die recent naar de beurs in New York ging, genereerde daarbij nauwelijks omzet.