© eva

Lorena verzint naam voor nieuw speelpleintje in Veldwezelt

Lanaken -

De kinderen in Veldwezelt hebben er een nieuwe speelplek bij. Woensdag werd het nieuwe speelterrein de Klimwezel geopend aan vrije basisschool Het Wezeltje. De naam werd bedacht door de kleine Lorena Garlisi.

Eddy Vandoren

Het nieuwe speelpleintje werd gerealiseerd met geld uit het zogenaamde L-budget, een bedrag dat de gemeente voorziet om ideeën van burgers te realiseren die in de eerste plaats de lokale sociale verbondenheid ten goede komen. Per deelgemeente wordt 17.500 euro uitgetrokken. Zo werden de voorbije jaren al speeltoestellen geplaatst in Kesselt, een kiosk gebouwd in Gellik, fitnessbanken geplaatst in Rekem en wordt er straks in Neerharen een recreatieparkje geopend.

Het initiatief om een nieuw speelterrein aan te leggen bij de basisschool in Veldwezelt kwam van de ouderraad. “Maar liefst 258 inwoners steunden het voorstel. Dit wordt dus een speelterrein voor heel het dorp”, zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD), die samen met de kleine Lorena Garlisi het traditionele lint mocht knippen. Lorena is de bedenker van de naam de Klimwezel.

Kirsten Vuerstaek, Tineke Vandeweyer en Christel Dreesen waren de tolken van de ouderraad en bij uitbreiding van heel de dorpsgemeenschap. “Deze school is het kloppend hart van ons dorp dat iedereen samenbrengt”, klinkt het. “Er is geen beter tijdverdrijf voor onze kinderen dan buiten spelen, zeker wanneer een uitdagend en veilig klim- en speeltoestel voorhanden is. Dat is er nu. We zullen erover waken dat de Klimwezel elke dag na school open is voor iedereen, ook in de vakantieperiodes.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer