Het gratis festival Zanzibal in Lille is zaterdag weer aan een nieuwe editie toe.© Bart Van den Langenbergh

Zanzibal serveert gratis optredens: gezellig festival strijkt weer neer aan scoutslokalen

Lille -

Het verlengde hemelvaartweekend gaat in Lille al jaren gepaard met het gezellige festivalletje Zanzibal. Op zaterdag 11 mei kan iedereen aan de scoutslokalen in Lille genieten van gratis optredens, een paapgooitoernooi en van een groot tuinterras met drank in glas.

Bart Van den Langenbergh

De Zanzibalkoorts breekt deze periode weer helemaal los. Het kleinschalige festival bestaat al sinds 1997 en hield halt op enkele pittoreske locaties in de gemeente Lille. De voorbije jaren is de gezellige omgeving van de scoutslokalen in de Boskapelstraat in Lille de vaste locatie voor het festival, dat steevast plaatsvindt tijdens het hemelvaartweekend.

De nieuwe editie van Zanzibal vindt plaats op zaterdag 11 mei. Om 16 uur start het eerste optreden met het swingende collectief Hommeles. “Dit kwartet staat garant voor laagdrempelige, dansbare ambiance voorzien van een zweem publieksparticipatie. Deze opener slaat iedereen rond de oren met Vlaamse sfeermakers”, beschrijft organisator Gie Mertens.

Om 18.30 uur is het de beurt aan The Rusty Zippers, een gitaarduo met een eigenzinnige combinatie van americana, folk en country. Om 19.45 uur neemt de Limburgse synthpop-band Tonsils het podium van Zanzibal in. Om 21 uur is het de beurt aan het lokale Murray, Woott and Shoeboy voor een mix van garagerock, filmmuziek en stonerrock.

Hommeles mag zaterdag om 16 uur Zanzibal openen aan de scoutslokalen in Lille.© RR

Skandalen

De Skandalen, de Kempense groep die Zanzibal mag afsluiten, omschrijft zichzelf als een ‘stel losgeslagen melksnorren die de leukste ska-, funk- en feest-schijven brengen’. “Met een tienkoppige bezetting aan blazers, gitaren, percussie zouden ze gemakkelijk een eigen muzikale partij kunnen oprichten”, zeggen de organisatoren van Zanzibal. “Gelukkig voor ons doen ze dat niet en houden ze het bij hun kenmerkende feelgood ska. Stilstaan is achteruitgaan en dansen lijkt dan ook de enige uitkomst tijdens de set van dit jonge Kempense geweld.”

De Skandalen sluiten Zanzibal zaterdag op een feestelijke manier af.© RR

Het paapgooitoernooi op Zanzibal start om 13 uur. Kinderen kunnen zich ook uitleven op een springkasteel. De toegang tot het festival is volledig gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille