Anna Wintour breekt eigen regels en excuseert zich voor verwarring rond dresscode Met Gala

© The Hollywood Reporter via Getty

Anna Wintour, hoofdredacteur van Vogue en al decennialang organisatrice van het prestigieuze Met Gala in New York, heeft haar excuses aangeboden. De reden? Ze wijzigde de dresscode van het evenement, waardoor genodigden mogelijk in de war geraakten.

Hanne Vandenweghe

“Deze tentoonstelling heeft ertoe geleid dat ik een hoofdregel moest breken,” aldus Anna Wintour (74) in een interview met Today. “Toen we de titel van de expositie Sleeping beauties: reawakening fashion bedachten, klonk het prachtig, poëtisch en romantisch, maar eigenlijk kon het heel veel dingen zijn.”

Wintour vroeg Andrew Bolton, costume institute-curator van het metropolitan museum of art, om advies rond de kledingvoorschriften. “Ik zei: Welke dresscode gaan we communiceren aan de gasten? en hij antwoordde: Wat denk je van Garden of time?” Dat is het uiteindelijk geworden. “Wellicht hebben we hiermee veel verwarring veroorzaakt, waarvoor ik graag mijn diepe excuses aanbied.” Normaal is de naam van de expositie ook altijd de vestimentaire richtlijn. In 2022 was dat In America: an anthology of fashion, terwijl sterren in 2018 creatief aan de slag moesten met Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination.

Hoewel Wintour meestal vasthoudt aan haar principes, brak ze op de iconische eerste maandag van mei nog een andere zelfbedachte regel. In 2019 riep ze op om geen zwart te dragen. “Het lijkt te somber en alsof je naar een begrafenis gaat”, klonk het. Vijf jaar later verschijnt ze zelf in een zwarte mantel met felle bloemenprint. Het bewijs dat ze haar stijlregel heeft begraven. Nog opvallend en zeldzaam: Wintour, onlosmakelijk verbonden met haar zonnebril, toonde voor de gelegenheid haar ogen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer