© HBVL

25 jaar voor moord op echtgenote in kinderboetiek in Dilsen-Stokkem

Danny K. (50) is vanochtend voor de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot 25 jaar cel voor moord op zijn vrouw Inge Jonkers (45) in Dilsen-Stokkem.

cv

Op 16 november 2015 was haar lichaam gevonden in hun kinderboetiek in Dilsen-Stokkem. K. was zelf, op zijn sokken, naar de politie in Lanklaar getrokken. Hij had zijn echtgenote gewurgd met een touw, terwijl zij volgens hem gevraagd had om een massage voor haar pijnlijke rug. Danny K. was al sinds zijn 17 jaar gokverslaafd. Vlak voor de moord had hij zo goed als zijn volledige ontslagvergoeding van 15.000 euro nog vergokt op de roulette. Om Inge te behoeden voor een faillissement, was zijn eigen uitleg voor die feiten. “Maar het ging fout en ik verloor alles”, klonk K.

Uit eten

De avond voor haar dood had hij Inge nog mee uit eten genomen. Niemand had die avond iets aan hem gemerkt. Het touw, waarmee hij haar daarna in de kinderboetiek had gewurgd, zou hij overal klaarliggen hebben. Althans, dat beweerde Danny voor de rechtbank. Hij zou regelmatig aan zelfmoord hebben gedacht, omwille van zijn zware gokverslaving. Ook die bewuste dag had hij dat willen doen, stelde hij, maar hij zou uiteindelijk niet meer gedurfd hebben nadat Inge al dood was. Zelf kwam hij vanochtend niet naar de uitspraak. Hij is ook levenslang ontzet uit de rechten. Aan de kinderen van Inge, haar ouders en zus moet hij ruim 200.000 euro schadevergoeding. K. zit op dit moment nog thuis met een enkelband.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer