Sus Vissers’ zoon Jeroen fietste zondag het eerste stukje mee met zijn vader.© Sus Vissers

Ex-schepen Sus Vissers (66) fietst maand lang naar Rome: “Kennismaking met mezelf”

Wuustwezel -

Sus Vissers was nog tot in 2021 schepen van onder meer Leefmilieu in Wuustwezel. Op zondag 12 mei is hij in het zadel gesprongen voor een pelgrimstocht. In 34 dagen tijd wil hij in Rome geraken. De geplande aankomstdatum is 14 juni. Onderweg post hij via reisblogplatform Pindat zijn belevenissen.

Elke Lamens

Onder de titel ‘Door Bome, naar Rome. Een kennismaking met ...mezelf’, maakt Sus deze tocht. ‘Door Bome’ is een knipoog naar zijn achtergrond als voormalig schepen van... bomen. Sus’ bestemming is Rome, en zijn keuze voor deze stad onthult hij stukje bij beetje in blogs die hij schrijft onderweg. Ze zijn te lezen op reisblogplatform Pindat.

Sus Vissers is hiermee niet aan zijn proefstuk toe, want in augustus 2022 fietste hij al naar Compostela in Spanje. Dit keer wordt Rome zij eindbestemming. Hij volgt grotendeels de weg van de Nederlandse fietsroutemaker Hans Reitsma. Die fietste van Amsterdam naar Rome. “Deze reis belooft niet alleen een fysieke uitdaging te zijn, maar ook een ontdekkingsreis naar mezelf”, stelt hij.

Eerste dagen

Vissers vertrok op zondag 12 mei om 6.30 uur in Wuustwezel en kwam de eerste dag na 118 kilometer in Roermond in Nederland aan. Op maandag 13 mei bereikte hij na 116 kilometer Euskirchen in Duitsland.

“Hij voorzag ook een etappe 4 over asfalt. Die heb ik niet genomen. Ik moet het Reitsma wel nageven: zijn reisschema’s zijn compleet. Er zijn alternatieven die je afhankelijk van je fysieke vermogen al of niet kunt aanpakken”, schrijf Vissers. Hij kiest voor een route die hoofdzakelijk loopt langs het riviertje de Roer. “Bijna zestig kilometer lang fiets ik erlangs, van een kabbelend beekje tot een vrij onstuimige rivier.”

De Roer evolueert van een kabbelend beekje naar een onstuimige rivier.© Sus Vissers

Al om 15 uur tijdens de vierde etappe bereikt Sus Düren, maar hij vindt het te vroeg om te stoppen: ‘”Het weer is goed en het is zonde om nu niet door te fietsen.” Hij rijdt door tot Euskirchen. “Ik verlaat de Roer om de Zülpiger Börde over te steken, een immens groot landbouwgebied met weidse horizonten.”

Wie wil, kan Sus’ pelgrimsreis volgen via Pelgrimsbelevenissen.sus.en.ingrid op Pindat.

Sus Vissers bij de start van zijn pelgrimstocht op zondag 12 mei.© Sus Vissers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners