Eindelijk een zonnig weekend: zaterdag tot 24 graden, ook zondag blijft het warm

De zonnige officiële opening van een nieuwe skatekom in Boom.© Joris Herregods

Het is zaterdag zonnig met hoge bewolking en geleidelijk ook stapelwolken. Het kwik gaat volgens het KMI tot 19 graden in de Hoge Venen, 21 graden aan zee en 24 graden in het centrum van het land. Rond de middag steekt een matige zeebries op waardoor de temperatuur aan de kust wel al snel enkele graden terugloopt.

uetx
Bron: BELGA

In de nacht op zondag is het licht bewolkt tot helder. De minima gaan van 10 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan zee.

Zondag is het zonnig met hoge bewolking. Geleidelijk krijgen we weer stapelwolken en in de loop van de namiddag of ‘s avonds dag kunnen enkele onweersbuien vanuit Frankrijk ons land binnendringen. Het wordt warm met maxima van 20 graden in de Hoge Venen, 22 of 23 graden aan zee en 24 of lokaal zelfs 25 graden in het centrum. De wind waait zwak tot meestal matig uit het zuidoosten.

Maandag trekt een buienzone, met soms onweer, over ons land richting Nederland en Duitsland. Daarna volgen er opklaringen, maar een bui blijft mogelijk. De maxima liggen rond 18 graden in de hoge Ardennen, rond 20 graden aan zee en rond 21 of 22 graden in de meeste andere streken. De wind waait meestal matig uit zuid tot zuidwest.

Dinsdag trekt een regenzone over ons land vanuit Frankrijk. Aan de voorzijde ervan kunnen nog vrij actieve buien met onweer tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Woensdagochtend trekt de regenzone weg naar het noordoosten. Ze wordt gevolgd door een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden, met nog kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Donderdag en vrijdag wordt ons weer bepaald door zachte en soms onstabiele lucht. Het wordt wisselend bewolkt met soms (onweers)buien vanuit Frankrijk. De maxima liggen meestal tussen 15 en 20 graden.

LEES OOK. Beter weer dan in Griekenland tijdens verlengd weekend, maar dan...: we zijn nog niet af van het wisselvallig weer

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen