In enkele dagen tijd vonden twee gelijkaardige incidenten plaats op de E42 in de provincie Luik.
Foto: Belga

Twee nieuwe verdachten opgepakt in onderzoek naar overlijden Roemeense vrachtwagenchauffeur door rioolrooster

In het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur die een rioolrooster door de voorruit kreeg, zijn twee nieuwe verdachten opgepakt en verhoord. Eén van de twee is intussen ook aangehouden. Het zou gaan om een meerderjarige vrouw die mogelijk betrokken was bij een eerder gelijkaardig incident. 

In de nacht van vrijdag 10 mei op zaterdag 11 mei zouden enkele jongeren een rioolrooster aan een riem hebben vastgemaakt en daarna van een snelwegbrug boven de E42 ter hoogte van Héron gegooid hebben. 

Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen en de Roemeense bestuurder overleed ter plaatse. Ook zijn partner zat op het moment van de feiten in de vrachtwagen.

Eerder zeer gelijkaardig incident

Afgelopen woensdag heeft het parket een voorgaand incident met een rioolrooster toegevoegd aan het onderzoek naar de dood van de 50-jarige vrachtwagenchauffeur.

Dat eerdere incident vond plaats op woensdag 8 mei, enkele dagen voor het dodelijk incident op de E42. De feiten lijken erg op elkaar en het parket van Namen gaat er dan ook van uit dat er een link is. 

Op woensdag 8 mei, merkte een Roemeense chauffeur van 37 jaar oud, dat er iets zwaar op zijn vrachtwagen was beland toen hij onder een brug reed op de E42, in de provincie Luik. De man raakte niet gewond, maar er was wel schade aan zijn vrachtwagen. Daarop diende hij een klacht in tegen onbekenden.

Het parket gaat ervan uit dat ook bij dit incident een rioolrooster van een brug werd gegooid. 2 mensen werden opgepakt: 1 minderjarige die intussen is vrijgelaten en ook een vrouw, zij wordt verdacht van 'kwaadwillige belemmering van het verkeer'.

Meest gelezen