Lading vloeibare siliconen maakt van Antwerpse ring 'ijspiste'

© BFM

© BFM

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de Antwerpse ring zijn dinsdagavond richting Nederland twee rijstroken versperd geraakt over een lengte van vier kilometer tussen Berchem en Borgerhout. Een vrachtwagen verloor al rijdend zijn lading vloeibare siliconen, wat erg moeilijk op te ruimen is. Mogelijk zal ook de ochtendspits nog hinder ondervinden van het incident.

Wle

Het opruimen van de vloeibare siliconen blijkt geen gemakkelijk taak. 'Alle betrokken diensten zijn nu hard aan het doorwerken om een oplossing te vinden", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.'Het zou kunnen dat de weg vannacht al kan worden vrijgemaakt, maar we kunnen niet uitsluiten dat er tijdens de ochtend nog hinder zou kunnen zijn. We volgen de situatie nauwgezet op.'

Volg de actuele situatie op via onze verkeerspagina.

De brandweer en civiele bescherming hebben het wegdek al op verschillende manieren schoon proberen te maken, maar omdat het om een product gaat dat gevels waterdicht moet maken, was er rond 23 uur nog geen einde van de ellende in zicht. Volgens getuigen voelt het wegdek dan ook aan als een 'ijspiste'.

Speciaal materiaal

‘Vloeibare siliconen zijn op de weg een erg glad goedje en bovendien moeilijk op te ruimen’, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. ‘De vrachtwagen in kwestie staat bovendien op de pechstrook en de lekkende tank zal met speciaal materieel moeten afgeladen worden.’

Het incident zorgt voor een file over de hele lengte van de Antwerpse ring richting Nederland, tot op de aankomende snelwegen E17, E19 en A12. Wie over langere afstand vanuit Gent richting Hasselt moet, kan beter omrijden via Brussel.

Binnenstad

Door het ongeval zijn ook de op- en afrit in Borgerhout afgesloten richting Nederland. 'Door het incident was er ook hinder in de binnenstad. Het ws aanschuiven van de Plantin en Moretuslei tot aan het Stadspark.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.