© EPA-EFE

Jordanië van Borkelmans ongeslagen na groepsfase in Asian Cup

Vital Borkelmans, bondscoach van Jordanië, heeft dinsdag in Abu Dhabi zijn troepen 0-0 zien gelijkspelen tegen Palestina op de derde speeldag in groep B van de Asian Cup. Jordanië was al zeker van de groepswinst na zeges tegen titelverdediger Australië en Syrië. De Socceroos, met Genk-doelman Danny Vukovic op de bank, verzekerden zich eveneens van een stek in de volgende ronde door met 3-2 te winnen van Syrië.

Australië kwam in de 41e minuut op voorsprong via Awer Mabil, twee minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Omar Khribin. Christopher Ikonomidis (54.) bracht de Australiërs 2-1 voor. Maar tien minuten voor affluiten kwam Syrië langszij. Omar Al Soma zette een strafschop om. In blessuretijd (90.+3) bezorgde Tom Rogic Australië alsnog de zege.

Groepswinnaar Jordanië beëindigt de poulefase met 7 punten. Daarna volgen Australië (6), Palestina (2) en Syrië (1). De eerste twee teams van elk van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de vier beste derdes. Palestina mag nog hopen op een plek in de volgende ronde. Het moet wel nog de resterende groepswedstrijden afwachten.