Joren Segers toonde zijn snelle benen in de sprint.© mpics

Wielrennen

Joren Segers toont zich de slimste in kopgroep van vier: “‘Rij me er maar af’, zei ik”

Joren Segers won zondag de wedstrijd in Beerse. In de spurt versloeg hij de Nederlander Bas Van Belle. Yarno Van Herck en Arno Jennen zaten ook in de kopgroep en legden beslag op de plaatsen drie en vier. “Fijn om zo dicht bij huis te mogen koersen.”

Lieven Verheyen

“Ik was zeker niet de beste, maar wel de slimste”, reageerde winnaar Joren Segers na afloop. “Komt er ook nog eens bij dat het dicht bij mijn woonplaats Lille is. Dat maakt het extra fijn. In de laatste ronde demarreerde de Nederlander. Ik gokte dat mijn twee andere medevluchters het gat zouden dichten, maar dat bleek niet het geval. Daarom ging ik zelf in de tegenaanval. Eens ik wist aan te sluiten werd hij ambetant dat ik niet wou overnemen, maar het was mijn enige kans om met de zege aan de haal te gaan. Dus heb ik gezegd dat hij me er maar moest afrijden.”

Afzien op BK gravel

Vorige woensdag reed Segers, die sinds dit jaar uitkomt voor VP Consulting CT, nog het BK gravel in Turnhout. “Daar heb ik toch wel mijn peren gezien. Ik startte achteraan en wou veel te snel opschuiven. Het gevolg was dat ik in de laatste ronde helemaal geparkeerd stond.”

Volgende week staat er voor de 32-jarige renner de Interclubwedstrijd in Galmaarden op het programma. “Natuurlijk hoop ik ook daar te presteren. Deze zege is daar in elk geval een opsteker voor.”

Naast Segers stond er met Yarno Van Herck nog een andere Lilse hardrijder op het podium. “We reden quasi constant aan een gemiddelde van 48 kilometer per uur. Met hiervoor nog twee dagen koers in het Beloftenweekend te Nederland beginnen de benen zich wel te laten voelen. De kopgroep kwam in drie fasen tot stand. Eerst reed ik solo, nadien kwam de Nederlander Van Belle bij mij en niet veel later sloten ook Segers en Jennen aan.”

Ploegwissel

Ook de 18-jarige Van Herck wisselde in het tussenseizoen van ploeg. Hij vertegenwoordigt nu het Urbano Vulsteke CT. “Ik hoop me bij dit team ook in grotere wedstrijden te tonen. Maar als eerstejaars belofte is dat niet evident”, besluit Van Herck.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio