© Chris Van Rompaey

Buurtbewoner klaagt op Facebook foutparkerend bedrijf aan en krijgt zelf politie aan de deur

Een bewoner van de Mallekotstraat in Lier die op sociale media over foutparkerende takelwagens berichtte, kreeg de politie op bezoek. Die onderzoekt nu de zaak.

Chris Van Rompaey

“Het gaat om een takeldienst in de Mallekotstraat. De voertuigen van dit bedrijf staan er regelmatig op de rijbaan geparkeerd die in rijstroken verdeeld is. Dat zorgt niet alleen voor heel wat overlast voor andere weggebruikers, maar het is uitdrukkelijk verboden volgens artikel 25.1.9 van de wegcode. De voertuigen staan bovendien dikwijls tegen de rijrichting geparkeerd, wat eveneens niet toegelaten in”, zegt Bart Verhoeven, voorzitter van Vlaams Belang.

“Een bewoner van de straat die de overlast en overtredingen terecht aanklaagde op een Facebookpagina over mobiliteit in Lier, kreeg plots de politie Lier aan de deur. Vriendelijk, maar in niet mis te verstane woorden vroeg een agent om voorzichtiger te zijn met het posten van dergelijke berichten, om geen klacht voor laster en eerroof te krijgen.”

“Dat een takeldienst die in opdracht van de politie Lier foutief geparkeerde auto’s wegsleept, zelf voortdurend de verkeersregels aan zijn laars lapt, is volstrekt af te keuren. Dat dit blijft gebeuren, is onbegrijpelijk. En het wordt zelfs hallucinant als het de steun krijgt van de lokale politie om buurtbewoners te intimideren die hierover berichten op sociale media”, stelt Verhoeven.

Korpschef Werner Cazaerck van de lokale politie Lier belooft een onderzoek van de dienst Intern Toezicht. “Indien uit de feiten én de omstandigheden blijkt dat deze inderdaad zo gebeurd zijn, mag het duidelijk zijn dat het hier om een actie van een individu gaat die niet in naam van de lokale politie Lier handelde.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER