De leerlingen van De Vlindertuin zijn enthousiast over hun nieuwe speelplaats.© Leen Van de Sande

Nieuwe speelplaats De Vlindertuin goedgekeurd door leerlingen: “Na de schooluren wordt speeltuin opengesteld voor de buurt”

Mechelen -

De leerlingen van basisschool De Vlindertuin in Mechelen en de kinderen uit de buurt kunnen voortaan ravotten op een gloednieuw speelterrein. De aanleg van de speelzone op de Kruisbaan liet lang op zich wachten. “Maar het resultaat maakt de leerlingen laaiend enthousiast”, zegt directeur Nadia Van Campenhout.

Stijn Van de Sande

Zo’n acht jaar nadat het dossier werd opgestart, werd donderdag eindelijk de nieuwe speeltuin op de Kruisbaan in Mechelen ingehuldigd. Het nieuwe speelterrein doet overdag dienst als speelplaats voor de 435 leerlingen van basisschool De Vlindertuin, maar wordt na de schooluren opengesteld voor de buurt. Op die manier kunnen zo veel mogelijk kinderen genieten van extra ruimte om te ravotten.

“We zijn heel tevreden dat het speelterrein nu klaar is, want door de groei van de school kampten we met plaatsgebrek”, zegt directeur Nadia Van Campenhout van De Vlindertuin. “De leerlingen zijn laaiend enthousiast en hebben het alvast goedgekeurd. Er was vooral veel vraag naar een voetbalveldje. Dat hebben ze nu ook. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te klimmen en te klauteren en een kleurrijke zithoek die wat doet denken aan een theater.”

Schepen van Sport Labsir trapt een balletje met de leerlingen.© Leen Van de Sande

Tijdens de eerste weken wordt de nieuwe speeltuin nog voorbehouden voor de school. “Maar in mei, wanneer iedereen eraan gewend is, stellen we hem ook open voor de buurt”, zegt Sport- en Jeugdschepen Abdrahman Labsir (Voor Mechelen). “Er werden goede afspraken gemaakt over het onderhoud en de veiligheid. Na het verdwijnen van het basketbalveldje op de Kruisbaan, merkten we dat er bij de jeugd veel vraag was naar speelmogelijkheden.”

Rioleringswerken

Dat veldje wordt op termijn opnieuw aangelegd. Vanaf 2025 wil de stad vernieuwings- en rioleringswerken uitvoeren op de Kruisbaan. De toegang naar de speeltuin wordt na de heraanleg een nieuwe ingang voor de school. “En bij de vernieuwing van het openbaar domein willen we het basketveldje opnieuw heraanleggen en mooi laten aansluiten op de nieuwe speelplaats en de speeltoestellen die erbuiten staan”, aldus Labsir.

Het nieuwe speelterrein heeft een kostprijs van 400.000 euro, waarvan zo’n 150.000 euro door de stad betaald werd.

Het speelterrein heeft onder meer klim- en klautermogelijkheden en een glijbaan.© Leen Van de Sande

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners