© Archief Shutterstock

Babysitter verkracht meisje en betaalt haar broertjes zwijggeld

Een 63-jarige man uit Hasselt moet voor twee jaar naar de cel voor het jarenlang verkrachten van het kindje van zijn nicht. Dat heeft de rechter van Tongeren donderdagochtend beslist. De man maakte er een gewoonte van om het kind tijdens het babysitten te misbruiken. Het meisje was amper negen jaar oud toen het misbruik startte.

ShDf

In 2016 durfde de inmiddels volwassen vrouw eindelijk met haar verhaal naar de politie van Lommel stappen. Ze werd als kind tussen 1999 en 2002 verkracht door de nonkel van haar moeder. De man kwam regelmatig babysitten op haar en haar broers. “Tijdens het ravotten is haar broekje wel eens afgezakt”, verklaarde de zestiger voor de rechter. Maar de feiten gingen verder dan dat. Zo betastte en verkrachtte hij haar meermaals. De broertjes, die ooit getuigen waren van de feiten, kregen zwijggeld zodat ze hun mond niet voorbij zouden praten.

Psychiater

De vrouw is tot op heden in behandeling bij een psychiater. “Ze heeft enorm afgezien van de feiten”, aldus haar advocaat. De rechter wees een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro toe aan het slachtoffer. Verder zal een gerechtsdeskundige de vrouw onderzoeken om de psychische schade te bepalen. Tijdens een latere zitting zal bekeken worden hoeveel de man haar uiteindelijk definitief zal moeten betalen voor de geleden schade.

De man moet ondertussen voor twee jaar naar de gevangenis en hij wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer