© rr

Hele dag onweersbuien verwacht: code geel van ’s ochtends tot ’s avonds

Het KMI verwacht woensdag onweersbuien in de voormiddag én in de namiddag. Daarom geldt in het hele land van ’s ochtends tot ’s avonds code geel.

jvh

© KMI

Het wordt woensdag weliswaar nog vrij warm (met maxima van 22 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen), maar vooral in het westen en het centrum van het land worden ’s ochtends al onweersbuien verwacht. Daarna wordt het tijdelijk droger, maar na de middag trekken er opnieuw vanaf het westen onweersbuien door ons land.

Omdat er lokaal flink wat regen met mogelijk zelfs hagel kan vallen, en omdat er tijdens de onweersbuien gevaar is voor fikse windstoten, kondigt het KMI in alle Vlaamse provincies code geel af. Het noodnummer 1722 wordt ook geactiveerd. Dat is enkel voor niet-dringende oproepen naar de brandweer.

In West- en Oost-Vlaanderen gaat de waarschuwing al vanaf 5 uur woensdagochtend in, in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Brussel is dat vanaf 7 uur, in Limburg pas vanaf 13 uur. Aan de kust wordt het alarm afgeblazen om 21 uur woensdagavond, in de rest van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen om 23 uur, in Vlaams-Brabant en Brussel om middernacht, en in Limburg pas om 1 uur vannacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER