Vrouw in shock: "Urne en gedenksteen van mijn papa waren plots weg. Dit doet ons veel verdriet"

Eén handtekening op erewoord, dat is het enige wat je als erfgename nodig hebt om een urne met assen van een overledene te mogen meenemen wanneer een concessie ten einde loopt. Maar wat als je als kind of familielid ineens merkt dat de laatste rustplaats van je geliefde ineens leeg is en alles weg is?

atv, lbo

Het overkwam een vrouw uit Merksem. De nis was zonder haar medeweten leeggemaakt. "Ik dacht eerst aan diefstal", zegt ze anoniem. "We wisten dat de consessie verliep, maar wilden die met eigen middelen verder zetten. Niemand van de familie werd op de hoogte gebracht dat hij werd weggehaald. Dit doet ons veel verdriet."

Uiteindelijk bleek het de moeder van de vrouw, waar ze geen goede band mee heeft, te zijn die de urne en de gedenkplaat heeft weggehaald. Zij had een document ondertekend dat alle bloedverwanten, dus ook de kinderen, op de hoogte waren. Maar dat bleek dus niet het geval te zijn.

De vrouw heeft geen idee wat er intussen met de urne van haar overleden vader gebeurd is.

Derde keer

Het is al de derde keer dit jaar dat het gebeurt op de begraafplaats van Merksem dat een nis wordt leeggehaald zonder medeweten van (andere) nabestaanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen