Photo News
Volledig scherm
© Photo News

KBC boekt opnieuw meer dan 2,5 miljard euro winst

Bank-verzekeraar KBC heeft vorig jaar, net als in 2017, iets meer dan 2,5 miljard euro nettowinst in de boeken kunnen schrijven. Het dividend wordt opgetrokken tot 3,5 euro per aandeel, zo meldde KBC vanochtend voorbeurs. “We zijn de voorbije jaren een stabiele winstgenerator geweest”, zei topman Johan Thijs tijdens een persconferentie. Ook dit jaar ziet er goed uit, tenzij het Amerikaans-Chinese handelsconflict en/of de brexit roet in het eten gooien.

24 reacties

  • Miguel Verhasselt

    5 jaar geleden
    Jan Verstrepen, KBC heeft deze lening al helemaal afgelost: met rente en vroeger dan gepland...
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Goed dan kunnen ze ons terugbetalen en een premie geven voor die keer dat ze failliet waren ze met ons geld gered werden, interest op onze rekening!
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Fortis maakt nog meer winst. Dat geld verdwijnt naar Frankrijk, een beslissing van de regering Leterme.
  • Paul Verbeeck

    5 jaar geleden
    Yeuh , ik heb pas te horen gekregen dat mijn veilige spaarformule ( voorgesteld door de bank) mij geld heeft gekost , ik heb daar de vraag gesteld hoe het dan kan dat de bank woekerwinsten maakt , nu weten we het ze houden de winst voor zichzelf en de klant pluimen ze . En dan stellen ze voor om nog meer geld te storten op hun zogenaamd veilig spaarproduct . Eerder tijd om mijn licht eens op te steken bij een ander .
  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Zielig om te weten dat een bank het meeste winst haalt op kosten van zijn eigen klanten die zelf niks verkrijgen. Banken zijn te dicht verweven bij de politiek.