Demba Janneh was goed voor 2 treffers.© mpics

De Kempen blaast Bree-Beek in 45 minuten helemaal weg: “Die verdedigers stonden met hun voeten aan de grond genageld!”

De tweede match van De Kempen in de interprovinciale eindronde was na 45 minuten eigenlijk al gespeeld. Een wervelende thuisploeg liep als het ware over de Limburgse bezoekers heen en uiteindelijk stond er, hou u vast, 6-2 op het bord. ”We waren echt wel supergemotiveerd”, klinkt het bij coach Bart Anné.

Marc Kempen

Demba Janneh ontpopte zich in die eerste helft tot één van de uitblinkers bij de thuisploeg. Nadat Goedhaert de stand met een afstandsschot opende, was hij betrokken bij de drie andere doelpunten. “Mijn eerste kans liet ik nog onbenut. Maar even later kon ik toch de score op 2-0 brengen. Het was wat eenvoudig: ik zag dat de verdedigers met hun voeten vast in de grond zaten en dan was het een kwestie van hen op het verkeerde been te zetten.”

De ongrijpbare nummer 10 van De Kempen was te bescheiden. Hij passeerde wel 3 bezoekers centraal in de 16-meterzone en liet doelman Bollen geen schijn van kans. Feestje in de rangen van De Kempen dat bleef doorgaan. “Het was een knappe prestatie van heel de groep. We toonden ons heel effectief en lieten zien tot wat we in staat zijn.”

“Na de pauze scoorde elke ploeg nog 2 keer maar de kwalificatie was op dat moment al lang binnen. We speelden zonder druk maar we wilden wel verder geraken in de interprovinciale eindronde. Onze fantastische groep bestaat uit een mix van jongeren en enkele spelers die, zoals ik, hoger voetbalden. Ik denk dat de tijd rijp is voor een promotie. We gaan elke kans alvast grijpen”, besluit de goaltjesdief.

Trainer Bart Anné kon zijn spelers alleen maar feliciteren. “We waren supergemotiveerd”, knikte hij. “Want we wisten dat we een heel sterke tegenstrever tegenover ons kregen en deden het uitstekend. Nu is het een kwestie van recupereren. Over 72 uur staan we opnieuw op het veld in het West-Vlaamse Rumbeke. Zeker belastend maar de groep staat bol van het vertrouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen