Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN

Nieuws
Topman Eelco Blok vertrekt volgend jaar bij KPN. Hij zal worden opgevolgd door Maximo Ibarra, heeft het telecombedrijf aangekondigd.
anp
zaterdag 21 oktober 2017 om 03:00
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN nd

Den Haag

Blok werkt al jaren voor KPN en is er sinds 2011 de hoogste baas. Hij vindt het nu tijd voor wat anders. Blok maakt zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter nog af en draagt bij de aandeelhoudersvergadering op 18 april 2018 het stokje over.

Blok wordt bij KPN geroemd om zijn ‘persoonlijke gedrevenheid’. ‘Bovendien heeft Eelco door middel van een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald’, benadrukt president-commisssaris Duco Sickinghe. Bloks opvolger Ibarra gaf hiervoor leiding aan het Italiaanse telecombedrijf Wind. Volgens Sickinghe is hij een ‘dynamische leider’ en tevens een ‘echte klantenman’.

Wind is onder hem gefuseerd met H3G waarmee met Wind Tre een grote aanbieder van mobiele en vaste diensten in de Italiaanse markt ontstond. Wind Tre bedient meer dan 30 miljoen mobiele klanten en is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 6,5 miljard euro.

Voorafgaand aan zijn benoeming wordt Ibarra vanaf 15 januari als adviseur aangesteld ‘om een soepele overgang te bewerkstelligen’. <

politicoloog en econonoom

naam:Maximo Ibarra.

leeftijd: 48 jaar.

nationaliteit:Colombiaans en Italiaans.

talen:Engels, Italiaans en Spaans.

gezin:Getrouwd, één dochter.

beloning:Basissalaris van 935.000 euro per jaar. Daar komt een korte- en langetermijn variabele beloningsregeling bij. Als compensatie voor zijn beschikbaarheid en diensten in de periode tot zijn benoeming ontvangt hij eenmalig 200.000 euro in contanten en 200.000 euro in aandelen.

opleiding:Politicologie en economie aan de Universiteit van Rome. Ook heeft Ibarra verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd bij vooraanstaande academische instellingen als de London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business school.

carrière: Werkt bij het Italiaanse Wind Telecommunications, vanaf 2012 als topman. Gaf als bestuurder leiding aan de integratie van Wind Tre. Werkte eerder voor Benetton, Fiat en DHL.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Metselrobot aan het werk op een bouwplaats in de Amsterdamse Houthaven.

Bouwen wordt iets minder zwaar met robot die zelf muren metselt

De Nederlandse techstart-up Monumental maakt robots die dankzij kunstmatige intelligentie muurtjes kunnen metselen. Een ideale oplossing voor het tekort aan vakmensen, maar 24 uur per dag metselen is er nog niet bij.

Met 'kop-tot-staartpakketten' wil Berend te Voortwis restvlees voorkomen.

Vleesdistributeur Grutto slacht zonder restvlees: 'Het kan, goed vlees verkopen én de natuur herstellen'

Berend te Voortwis verkoopt met zijn bedrijf pakketten vlees van koeien, varkens en kippen die zijn gehouden door boeren die aan natuurherstel doen. ‘Hoor je dat? Een grutto. Die is er alleen als het land gezond is.’

Peter Wennink en Christophe Fouquet tijdens de aandeelhoudersvergadering van ASML.

Door massaal eigen aandelen in te kopen, fêteren bedrijven kortetermijnbeleggers

Het beoogde nieuwe kabinet ziet tot opluchting van het bedrijfsleven af van een belasting op de inkoop van eigen aandelen. Vorig jaar kochten Nederlandse beursfondsen voor 35,4 miljard euro aan eigen aandelen in. Waarom?

OpenAI maakt GPT-4o ook beschikbaar voor niet-betalende klanten.

OpenAI geeft Google het nakijken met chatbot die 'voelt als AI uit de films'

De nieuwste versie van ChatGPT is een stuk veelzijdiger en kan soepel omgaan met video, tekst en spraak. De pratende chatbot voelt daarmee voor het eerst als persoonlijke assistent. Google heeft voorlopig het nakijken.

Boxie24 haalt de spullen via ‘pick-ups’ op en brengt ze ook weer terug wanneer dat gewenst is. De klant kan thuisblijven.

Kleine huizen zijn gat in de markt voor een bedrijf dat 24 uur per dag spullen ophaalt en opslaat

Als het huis gaat knellen, bieden opslagbedrijven uitkomst. Boxie24 bouwde in korte tijd een opslagimperium op. Het heeft wereldwijd inmiddels 74 vestigingen. ‘Veel huizen zijn te klein voor een racefiets en droogtrommel.’

Het schip waarmee Wim de Vries richting Engeland gaat.

In de haven van Harwich is het zichtbaar wennen aan de grenscontroles. De truckers wachten geduldig

Ruim vier jaar na de Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk afgelopen week de langverwachte grenscontroles op goederen weer ingevoerd. Dat raakt truckers die Nederlandse planten vervoeren.