Nieuw helikopterscenario ligt opnieuw op tafel: Pro League maakt zich op voor titeluitreiking

Net als vorig seizoen is de ontknoping van de Jupiler Pro League razend spannend. Anderlecht kan zich zondag mits puntenverlies van Union tot landskampioen kronen, al kan de beslissing ook pas op de slotspeeldag van onze competitie vallen. De Pro League bereidt zich alleszins voor op de titeluitreiking.

Valerie Van Avermaet

De Pro League bereidt zich voor om zondag de titel uit te reiken op het veld van Anderlecht. Als paars-wit wint van Club Brugge en Union laat punten liggen op Cercle, is Anderlecht altijd kampioen. De recordkampioen is dit weekend de enige ploeg zich tot primus kan kronen en dus zullen de beker en het podium in de buurt van het Lotto Park zijn. Zo kan de huldiging van de Pro League snel na het laatste fluitsignaal volgen.

Als het scenario waarin Anderlecht kampioen wordt zich niet voltrekt, bekijkt de Pro League begin volgende week opnieuw alle mogelijke scenario’s voor de slotspeeldag van de Jupiler Pro League. Met Union, Club Brugge en Anderlecht zijn er dan mogelijk net als vorig jaar drie ploegen die nog kampioen kunnen worden. Net als vorig seizoen zal dan gekeken worden of er op de slotspeeldag een helikopter kan worden ingeschakeld.

Toen cirkelde Pro League-CEO Lorin Parys op de slotspeeldag met de beker in zijn handen boven de stadions van Union en RC Genk. Klaar om te landen bij de nieuwe landskampioen. Het leverde een spektakelstuk op waarbij de fans in het stadion van Union de helikopter al hoorden aankomen, tot die op vijf minuten tijd drie keer van richting moest veranderen. “Dat was gewoon praktisch. Voor herhaling vatbaar trouwens”, zei Parys daar nog over bij de start van het huidige seizoen. Afwachten of het dit keer zover komt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer