© Politie Kempenland

Politie betrapt vermoedelijke dealer met rijverbod achter het stuur onder invloed van drugs

Leopoldsburg/Peer/Hechtel-Eksel -

De politie Kempenland heeft vrijdag en zaterdag deelgenomen aan de nationale flitsmarathon, de actie ‘Etoile’ rond drugstrafiek en de SLim-actie. Een vermoedelijke drugsdealer met een rijverbod werd onder invloed van drugs achter het stuur betrapt.

Olivier Simons

Er waren controles op de Hasseltsebaan en de Eikelbosstraat in Hechtel-Eksel, in de Deusterstraat, Lillerbaan, Oostweg en Steenweg Linde in Peer en op de Hamsesteenweg in Leopoldsburg.

1.134 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 61 bestuurders reden te snel. Acht chauffeur waren onder invloed van alcohol of verdovende middelen en verloren hun rijbewijs. Ook twee gsm’ende bestuurders moesten hun rijbewijs ook voor 15 dagen afgeven. Drie niet-verzekerde voertuigen werden in beslag genomen. Een chauffeur die zonder rijbewijs achter het stuur zat, zag zijn voertuig ook getakeld worden.

De politie Kempenland betrapte één persoon die niet alleen positief testte op drugs, maar ook reed met een rijverbod. Uit het voertuig kwam bovendien een felle cannabisgeur. Bij de doorzoeking vonden de inspecteurs dealershoeveelheden drugs, die goed verborgen zaten. De man werd gearresteerd en zijn voertuig werd in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer