Franse en Duitse politie rollen pedofiel netwerk op: negentien arrestaties bij huiszoekingen

Themabeeld.© REUTERS

Bij grootschalige huiszoekingen in een pedofilie-onderzoek in Frankrijk en Duitsland zijn negentien verdachten opgepakt. Ze worden verdacht van het verwerven, bezitten en verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Dat zeggen het openbaar ministerie en de politie van Hannover woensdag.

scl
Bron: BELGA

Afgelopen zondag voerden speurders in de Franse Elzas huiszoekingen uit in hotelkamers en voertuigen van twaalf Duitse en twee Amerikaanse verdachten, van 36 tot 74 jaar. Tegelijk vonden er huiszoekingen plaats in verschillende Duitse staten. Vijf verdachten zijn er uit hun woning gehaald. Na het politieonderzoek zijn ze allemaal vrijgelaten.

Aan de actie namen honderd Franse en tweehonderd Duitse agenten deel. Verschillende voorwerpen, vooral harde schijven, zijn aangetroffen. Bij een eerste onderzoek van smartphones, tablets en laptops zijn gegevens gevonden die wijzen op beelden van seksueel kindermisbruik.

Elkaar beschuldigd

Enkele verdachten legden al gedeeltelijke bekentenissen af en beschuldigden elkaar. Volgens de onderzoekers liepen tot nog toe geen kinderen en jongeren gevaar. 

Het openbaar ministerie en de politie zeiden een jarenlang actief netwerk van pedofielen een klap te hebben toegebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen