© rr

Antwerpenaar kan reispas of rijbewijs nu thuis laten bezorgen

Sinds deze week worden rijbewijzen en paspoorten tot aan de deur gebracht. Antwerpen is de eerste stad in België waar dit mogelijk wordt. “Dit initiatief past in onze hervorming van de dienstverlening aan de Antwerpenaar, waarbij de loketten zich aanpassen aan de noden van de burger, en niet omgekeerd”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

doro

De bezorging is mogelijk op eender welke adres in België en kost 12,50 euro. De burger kiest zelf de datum en het dagdeel waarop het document bezorgd wordt. Op de dag van bezorging ontvangt hij of zij ’s morgens een e-mail of sms met het geschatte tijdstip van bezorging..

Twee keer verplaatsing

Momenteel moeten burgers voor een aantal loketproducten twee keer de verplaatsing naar een van de tien stadsloketten maken, een keer voor de aanvraag en een keer om het document af te halen. De mogelijkheid om een rijbewijs of reispas te laten bezorgen, spaart de Antwerpenaar een extra verplaatsing naar het stadsloket uit. De bezorging is mogelijk op eender welke adres in België en kost 12,50 euro, hetgeen bescheiden is rekening houdend met het gemak van de dienstverlening, de tijdsbesparing, en het wegvallen van reis- en parkeerkosten.

Weloverwogen keuze

Deze optie wordt momenteel enkel aangeboden voor reispassen en rijbewijzen. Dat is een weloverwogen keuze, aldus burgemeester De Wever: “We kozen ervoor de bezorging in te zetten voor de documenten die een zekere waarde hebben en waaraan je als burger belangrijke rechten ontleent. De keuze om specifiek met reispassen en rijbewijzen op te starten heeft te maken met het feit dat er voor de bezorging van andere gevoelige documenten, zoals een elektronische identiteitskaart, bijkomende technische aanpassingen nodig zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER