© Facebook KSK De Klinge

Voetbal 3de Provinciale E: KSK Klinge - Blauw Wit Temse 4-0

Yentl Velghe hakt met KSK Klinge titelrivaal Blauw Wit Temse in mootjes: “We laten de toekomst op ons afkomen”

De Klinge -

Yentl Velghe zette KSK Klinge met de tweede treffer op rozen in het absolute topduel met Blauw Wit Temse. Klinge stuurde de Temsenaren met blozende wangen en klinkende 4-0-cijfers wandelen. Klinge kende dan wel een terugval, maar staat nog steeds tweede op twee punten van leider KVK Robur.

Wim Redant

Klingenaar Yentl Velghe hakte met Klinge titelrivaal Temse in mootjes. “We deden een goede zaak in het klassement, waarin we haasje over sprongen met Temse”, knikt Velghe. “We voelen geen druk zoals dat ongetwijfeld wel het geval is bij Robur, Temse en VKS Hamme-Zogge. Een plaats in de top vijf staat voor Klinge synoniem met een geslaagd seizoen. Nou, we staan voorlopig tweede en zitten dus op schema. Met een trip naar Svelta Melsele B voor de boeg wacht wel nog een zware klus. Op de slotdag ontvangen we Bosdam Beveren. In de match tegen Temse namen we afstand met twee snelle goals. De bezoekers beschikten over een oudere en iets minder snelle defensie en daar probeerden we gebruik van te maken. Na een omgezette strafschop zorgde ik op snelheid voor de tweede treffer. Voorbij het uur incasseerde Laurens De Maeyer een rode kaart en dat bleek voor Temse toch wel de doodsteek. In het spel toonde Temse zich de evenknie. Temse was best wel sterk in balbezit, maar door onze snelle voorsprong konden we op de counter mikken.”

Klinge stond lang aan de leiding, maar gaf de koppositie uit handen. “We hadden het op verplaatsing enkele keren moeilijk. We leden puntenverlies in de burenstrijd tegen FC Hoogeinde, een derby die we elk jaar nochtans steeds willen winnen. Voorts bleven we verweesd achter met een nul op zes tegen FC Sint-Niklaas. Het vroegere Belsele ontpopte zich zo tot ons zwarte beest. De titel vormde nooit het streefdoel, maar uiteraard laten we het niet liggen wanneer een appeltje uit de kast rolt”, stelt de 24-jarige rechtsbuiten.

Geen verrassing

De vraag luidt of de titel geen vergiftigd geschenk zou betekenen voor KSK Klinge. “We stonden nog niet echt stil bij een mogelijke promotie naar tweede provinciale. Persoonlijk sta ik er zeker niet weigerachtig tegenover, al ligt het niveau er uiteraard beduidend hoger. We laten de toekomst gewoon op ons afkomen. Ik vind onze sterke prestaties niet echt een verrassing. Vorig seizoen zetten we een dijk van een terugronde neer en we gingen gewoon door op dat elan. Op Melsele B moeten we afrekenen met een jonge ploeg die capaciteiten koppelt aan kracht. Tegen Bosdam Beveren treffen we met Alessandro Vertenten een toekomstige ploegmaat.”

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER