De leerlingen van Campos overleggen met de politici die deelnemen aan het debat.© Guy Van Nieuwenhuysen

Vooruit en Vlaams Belang scoren het best bij leerlingen Campos

Turnhout -

De leerlingen van de middelbare school Campos in Turnhout ontvingen woensdag politici van alle nationale partijen die in Vlaanderen opkomen. Ze stemden voor en na het politieke debat. Dat leverde twee duidelijke winnaars op.

Achraf El Yakhloufi (Vooruit) glundert. Zijn partij haalt voor het debat negen, maar na het debat veertig stemmen. Dat El Yakhloufi Turnhoutenaar, jong en oud-leerling is, heeft ongetwijfeld een rol gespeeld. In het debat komen diverse politieke thema’s aan bod, van het recht op vrije meningsuiting over diversiteit, betaalbaar leven, openbaar vervoer en de splitsing van België tot de toenemende agressie.

Aan het debat nemen naast El Yakhloufi ook Paul Van Miert (N-VA), Gabriella de Francesco (Groen), Stef De Keyser (Vlaams Belang), Gilles Bultinck (CD&V), Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) en Manal Toumi (PVDA) deel. Zij slagen er alvast in om het aantal blanco stemmers te doen dalen. Voor het debat is Vlaams Belang veruit de populairste partij, maar die moet na het debat wat prijsgeven. Vlaams Belang haalt wel nog 21 stemmen. N-VA (12), Open VLD (9) en CD&V (6) komen behoorlijk versterkt uit het debat. De boodschap van PVDA (4) en Groen (1) komt bij de leerlingen niet over.(gvn)

Leerlingen vragen Stef De Keyser (Vlaams Belang) om zijn standpunten te verduidelijken.© Guy Van Nieuwenhuysen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout