BELGA
Volledig scherm
© BELGA

78 werknemers moeten vertrekken bij Philips Turnhout, tegen 2020 nog meer personeel weg

WerkBij lampenfabrikant Philips Lighting in Turnhout is vandaag het collectief ontslag aangekondigd van 29 bedienden en 49 arbeiders. Dat melden de vakbonden na afloop van de ondernemingsraad. Tegen 2020 zou er ook een afbouw van het personeel komen met 30 procent.

43 reacties

  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    @ Geert Matthys: "Wouter van Besien gaat al die mensen werkverschaffing bieden voor 1000 euro." Ik dacht anders dat een goed cv bij Bartje al volstond om werk te hebben?
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Ook de Nederlandse multinational heeft de boodschap van de rechtse rotregering niet begrepen. Jobs jobs jobs betekent volgens onze rechtse rakkers niet schappen. Maar de praktijk volgt niet ? Euh ? Wat gaan de NVA rechtsen de burger nu weer wijs maken ? Maar zolang de tewerkstellingsgraad niet stijgt, weet de echt kritische burger hoe laat het is. De jobs jobs jobs hoera show van de rechtsen is zo fake als alle trumpniews samen.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Hoeveel managers worden er ontslagen of komen er nog bij?
  • Ria Adams

    6 jaar geleden
    @M.Van Oostervelde noem mij eens bedrijven waar stakingen zijn buiten overheidsbedrijven, ze zijn HEEL dun.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Dit scenario staat al meer dan 10 jaar in de sterren geschreven. Het is compleet verouderde technologie en dat beseffen de werknemers ten volle. Nu jobs redden is gewoon uitstel van executie. Volgend jaar een nieuwe ronde? Moet je mee doen aan lichtvervuiling op de snelweg om een fabriek te redden? Ik denk het niet. Op de snelwegen komen ook leds en die maken ze in Turnhout niet. Philips is al lang niet meer het familie bedrijf uit Eindhoven. Vele divisies zijn al lang afgestoten oa de TV's.