maandag 16 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

MotoGP SachSENRING

Marquez blijft King of the Ring

Wie anders dan Marc Marquez heeft de MotoGP op de Sachsenring gewonnen. De Spanjaard deed zijn bijnaam van King of the Ring weer alle eer aan. De Repsol Honda-rijder won al voor de negende keer op rij op het Duitse circuit. Een reeks die in 2010 startte in de 125cc, gevolgd door twee zeges in de 250cc en nu ook al zes in de MotoGP.

De regerende wereldkampioen reed opnieuw een tactisch erg sterke race. Marquez spaarde in de beginfase zijn banden en hield zich gedeisd achter Petrucci en Lorenzo. In de 13de ronde sloeg hij toe: leiding overnemen, kloof slaan en zijn vijfde GP-zege van het seizoen pakken. Nummer 66 al in zijn carrière. In het WK telt Marquez - met nog tien races te gaan - 46 punten meer dan Rossi, die tweede finishte gisteren. Viñales werd derde.

“Negen op een rij. Ongelooflijk”, schudde Marquez het hoofd. “Ieder jaar wordt de druk groter. Als ik hier aankom, begint iedereen meteen over winnen te spreken. Gelukkig heb ik al wat ervaring op dat vlak en kan ik goed met die druk om.”

Xavier Siméon kon weer geen WK-punten sprokken. De Brusselaar eindigde 19de.  (jüs)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws